zaterdag 3 juni 2017

We zijn zowaar een beetje vakantie aan het vieren...

Het mooie weer van vrijdag was een uitnodiging om verder te werken in de tuin. Kantjes maaien, onkruid wieden. Niet zo spectaculair allemaal maar wel een heerlijke bezigheid in het buiten zijn. Ondertussen roepen de Kraanvogels aan de overkant en zien we af en toe de Kiekendief vliegen. Tweede helft van de middag kwam Fredrik en hebben we achter in de tuin met zijn allen iets gedronken.

De zaterdag begint met regen. Dat is wat jammer omdat we naar de jaarmarkt in Möltorp zouden gaan. Gerrit en ik zijn gegaan, Suzanne en Fredrik bleven thuis, geen zin om door de regen over de jaarmarkt te lopen. Er waren er meer die dat dachten, op de jaarmarkt was het uiterst rustig. Jammer voor de mensen die er de gehele dag staan met hun verkoopwaar. Wij waren na 10 minuten ook wel uitgekeken. Wel hebben we er nog wat bloeiende planten gekocht voor in de bakjes buiten op de palen van de oprit. Dat is wat een ingewikkelde omschrijving. Als het klaar is zet ik het wel op de foto.

Terugrijdend van de jaarmarkt zagen wij langs de weg een ouderpaar kraanvogels met jongen zitten. Bij elke volwassen vogel liep een jong. Een prachtig gezicht. 

Omdat het nog steeds regende toen we thuiskwamen heb ik mijn zak met gordijnstof maar tevoorschijn gehaald. Het is de bedoeling dat ik van deze stof nieuwe gordijnen ga maken voor in de keuken. Gerrit en ik hebben samen de maten genomen en de stof geknipt. Morgen zou het ook weer gaan regenen, dan kan ik ze mooi maken. 


Aan het einde van de middag werd het zo tegen zessen droog. Wij direct allemaal naar buiten. We hebben de aardbeienplantjes ontdaan van onkruid en de plantjes zelf nog wat uitgepoot. De rode-bessenstruik draagt al bessen. Die zijn nu nog groen en wachten op de zon om vervolgens mooi rood te kleuren. 

In onze moestuin, een groot woord omdat er voorlopig voornamelijk aardbeien en bessen in groeien, hebben we ook nog een wonderlijke bloeier staan. Het zal vast niet horen maar het is een prachtig gezicht. Het is een rabarberplant met een enorme bloem erin. Gelukkig eten we niet alle dagen rabarber want ik geloof dat de groei op dit moment wat meer in de bloem gaat zitten dan in de rabarberstelen. We zullen zien wat het gaat worden met de rabarber.

Ook de Lupinen staan nu erg mooi nu we ze hebben ontdaan van het onkruid. 

 Op de jaarmarkt hebben we ook nog een mooie hang fuchsia gekocht. Deze heb ik aan de waslijn gehangen. Dat geeft m.i. wat fleur aan de bezigheid van het was ophangen. De plant bloeit al mooi en zit vol bloemknoppen.Zo hadden we het allemaal aan het einde van de dag nog even heerlijk naar onze zin. Wij in de tuin en S en F nog even lekker genietend van het waterige zonnetje. De honden hebben ook nog even tikkertje gedaan om de grote struik in het midden van de tuin.

Het stelt allemaal niet zoveel voor wat we doen. Alles in een zeer rustig tempo, slow motion zou je kunnen zeggen. Het voelt bijna net als vakantie vieren.....

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk hé, zo je gangetje te kunnen gaan. Zo voelt het nu om gepensioneerd te zijn. Alles mag, niks moet. En evengoed genoeg doen als je daar zin in hebt. De tuin staat er weer prachtig bij en is verder dan die van ons. Hier bloeien de rododendron en de lupinen nog niet al zit het er vlak tegenaan. Geniet van jullie vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja dat moment kijken wij ook naar uit Nel, alles mogen en kunnen doen maar niet meer moeten. We hebben het heerlijk naar onze zin hier en al een aantal dagen erg mooi weer gehad. Nu is het eventjes wat donkerder buiten. Prima, dan doen we nu weer wat dingetjes binnen.

    BeantwoordenVerwijderen