zondag 29 oktober 2017

Vogeltjes op de overloop en een heerlijke wandeling met erg mooi weer

Vandaag is het zondag, een dag die door het verschuiven naar de wintertijd een uurtje langer duurt. Het is vandaag een prachtige dag, de zon schijnt heerlijk, de lucht is blauw en het is koud. De winter komt eraan dat is aan alles te merken. 
Dat uurtje verschil met de wintertijd komt er bij ons aan alle kanten bij. We blijven 's ochtends wat langer liggen, nemen even wat meer tijd voor ons ontbijt, maken heel rustig de wandeling, nemen extra tijd voor fika. Je zou zeggen de dag vliegt voorbij en toch is dat niet zo. Elke keer wanneer we op de klok kijken valt de tijd mee. Hoe is dat mogelijk, hebben jullie dat ook op deze dag?
De mooie dag lokt ons naar buiten, zo achter het raam lijkt het lekker warm te zijn maar wanneer we de neus buiten de deur steken bemerken we dat de winterjas geen luxe is, Fredrik zet zijn muts al op, wij zijn deze vergeten evenals de handschoenen. 
Het ritje naar Tivedens National Park is schitterend. We zijn onze wandeling begonnen bij Vitsand. Vitsand ligt er zo bij wanneer we er aankomen. Werkelijk schitterend!
Vitsand
Onderweg ...
De wandeling is prachtig. In dit mooie weekend zo diep in de herfst zijn er zelfs nog mensen die met een tent in het Tivedens National Park kamperen. We zien de tentjes staan. Het zal erg koud zijn maar ook wonderbaarlijk mooi en heerlijk stil.Dit is de kampeer omgeving met mooie vuurplek en een utedass of buiten wc.


 Prachtig dat rendiermos zo op de stenen.
De onderkant van de boom
en de bovenkant....die heeft een steuntje gevonden bij de buren.
Rond 15.00 uur zijn we weer thuis, vlug even wat boodschapjes bij de ICA en dan een lekker kopje koffie drinken met een kanelbulle erbij.

 Gisteren, zaterdag, was het ook heerlijk om buiten te zijn. Gerrit en ik hebben samen in de tuin gewerkt. Het is herfst en tijd om de bladeren te harken. Bovendien moest eigenlijk het gras ook nog eens gemaaid. Beide hebben we gecombineerd. De bladeren vermalen met het maaien, zo verteren ze beter en je vermindert het volume van de bladeren. Het kon allemaal nog net voordat de vorst zijn intrede doet. Al met al heb ik lopend achter de handmaaier meer dan 10.000 stappen in de tuin gelopen. Gerrit heeft het stuk aan de zijkant van ons huis gemaaid met de zitmaaier, echter daarmee is het lastiger de bladpulver ook in de opvangbak te verzamelen, hij moest het met de hand nog aanharken. Met de handmaaier gaat dat veel beter. We hoeven nu slechts nog het stuk tuin aan de voorkant van ons huis, daar waar de twee beuken staan. Het stikt er van de beukenootjes die door de eekhoorntjes ook al zijn ontdekt. Elke dag springt er wel eentje door de voortuin. We moeten goed opletten wanneer we Arvid en Fynn loslaten in de tuin, ze vliegen er zo op af en dat willen we natuurlijk niet.
En nu nog even over de vogeltjes op de overloop. Dit vertrek hebben we destijds als eerste gerenoveerd. Dat moest ook wel want het zag er erbarmelijk uit doordat het er in het verleden had gelekt. Alle wanden hebben we toen wit gesausd en in het grote deel een nieuw plafond aangebracht.
Grenzend aan het grote deel van de overloop het deel dat onze TV ruimte is geworden, ligt nog een kleinere ruimte. Hier was een melkwit gelakt schroten plafond, ook dat heb ik nu wit geverfd. De wand achter het oude kastje met het lampet stel erop, daarop heb ik vogeltjes behang geplakt. Dat vind ik zo schattig. Slechts een klein hoekje en het staat heel mooi. Zo begint voor ons elke nieuwe dag met vogeltjes, het kan niet mooier toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten