donderdag 26 oktober 2017

Regen en en dagje proefzitten.....

Woensdag, onze eerste dag hier, hebben we rustig aan gedaan. Eerst een lekker ontbijtje samen met Suzanne lekker bijkletsen, daarna de kranten lezen op internet en ook nog Zweedse woorden leren met de Memrise. Naar buiten ging niet omdat het woensdag zo'n beetje de gehele dag regende. Er zou 15 mm water gaan vallen en dat is veel regen.
's Middags zijn Gerrit en ik samen op stap geweest. Doel van het uitje was een stoel zoeken. Tijdens ons vorige verblijf hier waren er klachten van de heren (Gerrit en Henk) dat we hier in huis niet een stoel hebben die echt lekker zit. Volgens mij valt dat erg mee, zelf zit ik lekker op alle stoelen die wij hier hebben maar daarover zijn de meningen dus blijkbaar verdeeld. In onze keuken hebben we twee retro stoeltjes staan die voor manspersonen misschien wat aan de kleine kant zijn. Echter Suzanne, die ook lange benen heeft, zegt er prima in te kunnen zitten. Wellicht is het een gender gevoeligheid. Maar oke een nieuwe stoel in de keuken is voor mij geen probleem. Ik had ook al eens verlekkerd gekeken naar zo'n mooie stoel met een gebogen houten frame en een schapenvacht als bekleding. Daar is vandaag onze zoektocht naar uitgegaan.
De eerste stop was bij de bröderna Andersson in Töreboda. De bröderna hadden in de winkel veel stoelen staan echter de meesten hiervan kwamen niet door de 'zittest'! De ene was te rond, de andere drukte tegen de schouderbladen, weer een andere drukte tegen de benen. Zo kom ik er achter dat het nog een heel karwei is om een goed zittende stoel uit te zoeken. De goedzittende stoel moet dan ook nog eens goed staan in onze gerenoveerde keuken. Tussen twee banken in vonden we deze stoel staan. In eerste instantie werd ook deze stoel afgekeurd maar de tweede zitpoging, waar ook wat langer de tijd voor werd genomen, bracht een wat positiever oordeel. Zelf vind ik dit wel een mooie stoel. Het frame mooi gebogen uit een stuk en een warme vacht erin. Prachtig! Ook nog een lekker voetenbankje erbij en het geheel zou heel mooi passen in het hoekje van onze keuken waar Gerrit meestal zit. Deze stoel houden we in gedachten, zo spreken we af, maar we gaan niet over een nacht ijs. Na een klein uurtje proefzitten zijn we vertrokken naar Mariestad. Daar hebben we een MIO ontdekt. De MIO is ook een meubelwinkel en ook in deze winkel hebben ze deze soort stoelen. De proefzit viel voor alle stoelen bij de MIO niet goed uit, alle stoelen waren te rond in de rug. Bij de MIO heb ik nog wel twee schapenvachtjes gekocht voor in de bestaande stoeltjes of voor op de leren bank, die in de winter zo koud is wanneer je erop gaat zitten.

Gerrit neemt de proefzit serieus dat kun je wel zien.

Ook deze stoelen kwamen niet door de test.
We zijn dus zonder stoel weer thuisgekomen. Afgesproken is dat we er deze week nog eens met z'n drieën naar toe gaan om te testen. Wanneer het oordeel dan nog steeds positief blijft kon het deze stoel wel eens gaan worden. Wel moeten we dan de kleur van het vachtje nog gaan bepalen maar daar komen we wel uit.

4 opmerkingen:

 1. Ik bin benijd of de stoel de 2de ronde komt.
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hard to imagine the complaints from the gentlemen. The chairs look cozy though :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yes Chang, also for me the chairs are comfortable enough. Its a gender thing i think!

   Verwijderen