vrijdag 27 oktober 2017

Boetegeld, nieuwe gordijnen en een heerlijke wandeling door het bos....

Boetegeld.....
Een poosje geleden, ergens in september, kregen wij een boete opgelegd van een dikke 600 euro. Ik heb de reden van deze boete destijds beschreven in mijn blog lees hier. De boete had te maken met de problemen die we ondervonden met het op naam krijgen van de auto die we voor Suzanne hadden gekocht. We hebben de boete natuurlijk eerst netjes betaald, wetende dat deze foutief was opgelegd. We hebben bezwaar aangetekend en zijn in het gelijk gesteld en konden het geld terugontvangen. Denkend vanuit onze Nederlandse referenties verwachtten wij dat het geld, na het opvragen van een bankrekeningnummer, aan ons teruggestort zou worden. Wat schetst onze verbazing dat wij van Suzanne te horen kregen dat we een soort cheque hadden ontvangen die we konden inwisselen bij de ICA, COOP, Hemköp, Willys etc. Winkels waar wij nu niet direct voor 600 tot 700 euro gaan besteden. Bovendien had Suzanne bij het openen van de enveloppe ook nog eens per ongeluk de cheque mee gescheurd. Zorgelijk als ik ben dacht ik al dat we het geld, toch een flink bedrag, gedag konden zeggen. Die cheque daar zaten we dus een beetje mee in onze maag. Bovendien zat er een verloop datum op en die kwam met rasse schreden aangesneld. We moesten dus iets. Dus de stoute schoenen aangetrokken en op naar de ICA in Töreboda, hier in het dorp hebben we ook een ICA echter dat is een kleine winkel en we verwachtten dat dit bedrag daar een probleem zou gaan geven. Dus naar Töreboda en beleefd aan de  kassörska (kassajuffrouw) gevraagd of we die
cheque bij haar konden verzilveren. Zij moest dit even overleggen met haar collega en die zag er helemaal geen probleem in. Vlot spuwde de kassa de dik 600 euro uit met aftrek van 30 SEK administratiekosten. Een beetje beduusd, doch erg opgelucht stonden we na een paar minuten weer bij onze auto. Zo gaat het hier met het terugontvangen van foutief opgelegde boetegelden van (overheids) instanties, in Zweden waar al het geldverkeer zo ongeveer elektronisch verloopt.Tijdens ons vorig verblijf hier had ik gordijnen gemaakt voor de gerenoveerde tussenhal. Toen was het niet meer gelukt ze op te hangen omdat we eerst moesten bedenken hoe we een rails aan het plafond zouden kunnen bevestigen en omdat we de benodigde materialen ervoor ook niet hadden. Nu wel en vandaag heeft Gerrit de rails gemonteerd en kon ik mijn gordijnen gaan ophangen. Wel ze staan mooi al zeg ik het zelf. De kleur van de overgordijnen past prachtig bij het nieuwe behangetje, de lengte van de gordijnen is evenals de breedte ervan, perfect.

 Net door het raam heen, wanneer je dus op de gordijnen bent uitgekeken als lezer, zie je die hele dikke laag bladeren, afkomstig van de twee 200 jaar oude beuken in de voortuin, op het gras liggen. Die moeten we nog gaan opruimen, maar dat terzijde.
Vanmorgen na de koffie was het prachtig weer met mooie blauwe luchten. Tijd voor onze wandeling. Die voerde ons deze keer door het bos en oh wat rook het daar lekker en wat was het er mooi. Heerlijk om daar te wandelen. Na het bos hadden we nog niet genoeg van het buiten zijn en zijn we ook nog even langs de zagerij in Fräckestad gelopen. Elke keer wanneer we daar lopen hopen we de zagerij eens in bedrijf te zien. Zoveel geluk hebben we nog niet gehad. Wat ons vandaag wel opviel is dat de houtzager al helemaal is voorbereid op de komende kerst, kijk hij heeft de lampjes al voor het raam staan in zijn kantoor. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn.


En warempel er staan ook nog een aantal Lupines,  echte diehards. Het zullen de laatsten zijn die er nog bloeien, de temperatuur is namelijk al lekker aan het zakken, 's nachts zo richting vriespunt.
1 opmerking:

  1. Jimme ha yn els gefal it jild wer un moai begjin foar de stoel as die trog de twadde ronde komt

    BeantwoordenVerwijderen