maandag 10 juli 2017

Genieten....

Gisteren hadden we een heel fijne dag samen met Theo en Lillian. Eigenlijk hebben we niets anders gedaan dan praten over het leven en alles wat daarbij hoort, het leven nu en het leven straks en dat soort gesprekken brengt je nader tot elkaar. Heerlijk!! Dank jullie wel. 
's Avonds nog tot 1.00 uur heel gezellig gekletst met Fredrik en Suzanne. 
Na 6 weken rust heeft mijn brein merkbaar moeite met al die input. Het wilde niet rustig worden vannacht. Dus vandaag voel ik me een beetje brak. Ook dat gaat weer voorbij!
Vanmorgen hebben Gerrit en ik eerst een lekkere wandeling gemaakt. We vonden zowaar een nieuwe wandelroute langs een klein meertje vol met witte waterlelies en een enkele rose, een schtterend gezicht. Ook met mooie doorkijkjes naar de sprookjes zoals ik ze noem. Een sprookje kom ik tegen wanneer we van de weg afgaan naar tussen de bossen. Daar kom je schitterende plekjes tegen  zoals op de foto hieronder. Ik vind het zo (h)eerlijk mooi.

 De bermen waren in het begin van ons verblijf hier mooi gekleurd door de bloeiende Lupinen. Nu zijn die zo goed als uitgebloeid en komen er andere bloemen voor in de plaatst. Dit maakt dat de bermen en prachtig uitzien, een bonte verzameling van kleuren en soorten die zo heerlijk ruiken.
 Hieronder het voor ons nieuwe bospaadje dat we hebben gelopen. Het verbindt de weg naar Skaga met de weg naar Tived. Langs het bospaadje groeide al de cantharellen. We hebben ze laten staan, ze zijn nog erg klein. We kwamen echter al iemand tegen met een mandje. Eigenlijk waren we van plan naar Fräckestad te lopen. Daar zijn we ooit geweest om een huis te bezichtigen. Die koop is niet door gegaan omdat we vonden dat er teveel onderhoud gepleegd moest worden. Later bleek ons dat het betreffende huis in een ver verleden een zomerverblijf van een Zweedse prinses is geweest. Die prinses werd na haar overlijden begraven in de kerk. Deze is afgebrand en op die plek is de huidige kerk, waar wij naast wonen, gebouwd. Gelukkig vinden we zelf dat we ook nu koninklijk wonen. De wandeling naar Fräckestad komt een volgende keer.
 Thuisgekomen hebben we eerst even gekeken naar onze aardbeien. Nu onder het net krijgen ze de kans om uit te rijpen. Een aantal aardbeien kleurt dieprood. Die kunnen vandaag worden geoogst. Onze allereerste aardbeienoogst. En wat smaken ze lekker, lekkerder nog dan de Belgische!Fredrik en Gerrit houden van Fika. Daarom vandaag lekkere verse kanelbullar gebakken. Oei die smaakten echt te lekker. Heb er drie opgegeten.

 We genieten met volle teugen van ons nieuwe internet. Vandaag hebben we dat nog gecompleteerd met een TV signaal. De ontvangst is prima, ook aan het einde van de 35 meter coax kabel in het Gästhus.

3 opmerkingen:

 1. Super gezellig dat jullie er waren, de dag was te kort!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Johanna,
  Al een tijdje volg ik je blog. Wij gaan ook geregeld naar Zweden.Heerlijk die verhalen,zo herkenbaar.
  Wat lijken die kaneelbullar heerlijk. Wat voor recept gebruik je?
  Prachtig die bermfoto's. Het ruikt en gonst zo heerlijk in de zomer daar.
  Groetnis Hitty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Hitty, Wat leuk om te horen dat je me blog leest en je er je eigen 'Zwedenervaringen' in herkent. Een gedeelde passie dus!!
  Die kanelbullar smaakten erg lekker deze keer. Het recept vind je hier https://www.ica.se/recept/kanelbullar-5342/
  De translate moet er even bij, het recept is in het Zweeds. Bedankt voor je reactie en
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen