zondag 30 oktober 2016

Dan toch een deel van de bladeren...och nytt blocket-fynd

Een deken van bladeren bedekt het grasveld naast ons huis.

Gisteren was het zaterdag, in Nederland een dag om eens lekker te shoppen. Hier niet omdat de meeste winkels in de omliggende steden een zaterdagsluiting hebben van 14.00 uur. Dus op zaterdag gaan wij meestal wat dingetjes in- en om ons huis doen. Zo ook deze zaterdag. Het droge weer nodigt uit om de tuin even in te gaan en een start te maken met het opruimen van de bladeren.
Gerrit ruimt het restant appels op

 Naast ons huis hebben we een groot stuk tuin, bestaande uit gras en nu bedekt met een laag bladeren. Terwijl Gerrit en Suzanne de laatste restanten van de appels opruimen, deels aangevreten door de elanden, ben ik begonnen met het aanharken van de bladeren.
Voor het afvoeren van de bladeren gebruiken we tot nu toe onze grote groene huisvuilcontainer. Eigenlijk hebben we er eentje die veel te groot is voor ons geringe verbruik. We zouden een kleinere moeten aanvragen bij de gemeente. De grote is namelijk extra duur in gebruik. Echter in de herfst zijn we erg blij met die grote container. We scheppen hem dan vol bladeren en legen hem vervolgens in de greppel achter ons huis. We zouden niet weten waar we anders met al die bladeren heen moeten. Onze container heeft een inhoud van ongeveer 300 liter. Twee jaar terug hadden we 30 van die containers vol met bladeren. Vorig jaar herfst waren de bladeren nog niet gevallen en hoefden we bijna niets op te ruimen. Nu dus wel. Alleen al van het kleine grasveldje naast ons huis hebben we 15 containers vol bladeren gehaald. en dan moeten we nog het grasveld voor ons huis waar de twee enorme beuken staan. Omdat deze op dit moment nog blad dragen zullen we die bladeren volgend voorjaar wel vinden denk ik.


De Esdoorns achter ons huis zijn nu zo goed als kaal.


We zijn er de hele middag zo'n beetje mee bezig geweest. Het was heerlijk weer en lekker droog. Schoon werk dus.
Suzanne en ik zouden 's middags ook nog lekkere dingen gaan bakken, dat is er bij in geschoten....daar hadden we na al dit tuinwerk geen puf meer voor. We zijn gedrieën weer lekker voor onze open haard geploft, heerlijk lezen en surfen op internet.Kijkend op Blocket kwam ik een leuk kastje tegen voor in onze keuken. Niet al te duur en goed onderhouden en precies de maatstelling die we in de keuken willen hebben. Dus contact gezocht en bericht terug gekregen. Zondag konden we langskomen om te kijken en eventueel te kopen.

Nog eventjes voor het verschil. Bovenstaande foto is zoals het was. Een lange rij dichte kastjes met de verzameling tegeltjes van Jie erboven. Wel leuk maar niet zo gezellig vonden wij.
Dit is dan ons nieuwe 'Blocket Fynd'  uitgevoerd in Berken.

Met plaats voor leuke opstellingen van mijn mooie serviesjes.

..en natuurlijk de trouwfoto van Henk en Chang!!

Op het leuke kleedje dat ik al eerder had gevonden op een Loppis in Hjo.

... en het Pickwick thee koektrommeltje....

Het nieuwe kastje ingericht...
Nu moeten we nog een nieuwe vloer uitzoeken. Eerst is het wachten op 'min murare'. Die zou komen voor het opbouwen van de kakkelugn, de Karl Johan, maar nog niet is geweest. Mogelijk de komende weken, we zien het wel, we zeuren maar niet en oefenen geen druk uit. Je weet maar nooit, misschien is het wel als bij de varkens, als je ze aan de kop naar voren trekt, lopen ze achteruit. En dat moeten we al helemaal niet hebben. 
Vooralsnog hebben we op dit moment een nieuw kastje in de keuken en zijn we weer een stapje dichter bij ons concept: licht, landelijk en vrolijk.
De tegeltjes van Jie, waarmee ik nog steeds heel blij ben, krijgen een plek langs de trap in de hal.
Vanwege de drukke werkzaamheden op deze dag met een extra uur erin zijn we vanavond gezellig bij   Sanny Thai gaan eten. Heerlijk!!

2 opmerkingen:

  1. Ook wij zijn de hele middag in de tuin bezig geweest om hem winterklaar te maken. Wat was het fantastisch mooi weer. Het nieuwe kastje bij jullie staat helemaal leuk, weer een aanwinst! Gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen