woensdag 26 oktober 2016

Een kleurrijk welkom in Undenäs


Zo ben je hier en zo ben je daar. Dat is het gevoel waar ik nu nog een beetje in zit. Zat ik gisterochtend nog achter mijn bureau op kantoor een sollicitatiegesprek met een collega te voeren en mijn werkzaamheden af te ronden voor zover dat kan, nu zit ik lekker in de warme keuken van ons huis in Zweden. Het heeft even tijd nodig door te dringen tot mij.
Onze reis, waar ik toch altijd weer tegenop zie, is uitstekend verlopen. In een streep naar de boot, hup erop zonder wachttijd en daarna in een streep door naar bestemming. In totaal 12.5 uur. Dat kon niet beter. Geen gekke dingen meegemaakt en onze 'Alde Swarte' Honda, op winterbanden alweer, deed het prima!!
Ons huis staat er prima bij, Gerrit loopt als eerste naar de kelder om de kachel op te schroeven en een voor een eerste blik of alles oke is, ik hang mijn wasje op, meegenomen uit De Westereen. We zitten nog eventjes bij te komen en de ergste ruis weer uit het hoofd weg te krijgen om daarna nog lekker een aantal uurtjes te kunnen slapen. 
Vanmorgen om 10.00 uur maakt Gerrit mij wakker, de dag is dan al in volle gang dus hoppa douchen en aankleden en naar Monica om boodschapjes te halen voor het ontbijt. Wat vinden we het heerlijk hier weer terug te zijn en wat is het prachtig om ons heen. De seizoenen zijn hier wat meer uitgesproken dan in Nederland en de herfst is hier werkelijk schitterend aanwezig in alle kleuren geel, goud, bruin en rood.
Na een heerlijk ontbijtje en lekker lang natafelen ruimen we de boel op en gaan we naar buiten. Meestal wandelen we de eerste dag naar Näs, 3 km heen en 3 km terug, zo ook vandaag. 


Naast ons huis

Prästgården

Onze buur in vol ornaat
Multi tasken: honden vasthouden, handschoenen onder de arm geklemd en  de boom mooi  in het beeld  vastleggen, ziet er bij mij zo uit.
En hier dan de boom

Ons huis
Onderweg naar Näs
Idem
We zagen twee groepen reeën, iphone foto

Viken strand, foto Suzanne

Viken - Näs, foto Suzanne


 Prachtig toch....
3 opmerkingen: