donderdag 27 oktober 2016

Vi behöver nya nycklar....oftewel nieuwe sleutels

In juli zijn we verhuisd naar ons nieuwe huis vanuit. Die verhuizing is zeer voorspoedig verlopen op een puntje na.......
De tweede set sleutels van onze zwarte Honda met daaraan de extra sleutels van ons huis in Zweden zijn we kwijt. Vlak voor deze vakantie hebben Gerrit en ik alle dozen die op zolder staan doorzocht..... geen sleutels, alle tassen doorzocht.... geen sleutels, alle schoenen doorzocht (omdat we in Dokkum het schoenen rek bij de achterdeur hadden staan en daar soms de sleutel in een paar schoenen werd gestopt om niet met volle zakken een wandeling te hoeven maken)..... geen sleutels. Ik weet geen plek meer te bedenken waar de sleutels zouden kunnen liggen.
Laatst waren we de andere sleutels van de zwarte Honda, met daaraan de enigste sleutel van ons huis hier, ook eventjes kwijt. Het zweet op de rug en een lichte paniek maakte zich van ons meester. Gelukkig vonden we die sleutels snel weer terug. Daarom vandaag naar Vadsbolås in Mariestad voor het laten maken van nieuwe sleutels. 4 stuks 40 euro. Maar dan heb je wel weer reservesleutels!
De loppis was deels al in kerstsferen
Toens we toch in Mariestad waren hebben we er aldaar een gezellig dagje van gemaakt. Eventjes naar een Loppis, altijd leuk!! Ergens een dagens lunch genuttigd, waarna ik me afvraag waar die Zweden dat eten allemaal laten, ik loop de hele dag met een overvol gevoel en hoef 's avonds geen warm eten meer.
Dagens lunch met koffie na.. maar die was op en de verse is in aantocht.

Opnieuw ook weer zoeken naar een vloer voor in onze keuken. We zijn er nog steeds niet helemaal uit. Hoe meer vloeren we zien hoe moeilijker het wordt. Het concept voor de keuken is 1. landelijk 2. licht en 3. vrolijk. Vanuit dit concept hadden we een mooie laminaat van Meister gekozen met een Ahorn print. Suzanne vindt hem niet mooi, te flets en te licht.... eiken is mooier...dus opnieuw kijken naar eiken.

 Onderweg van de ene laminaat winkel naar de andere kwamen we nog een prachtig gekleurde boom tegen.

 Aan het einde van de middag konden we onze sleutels ophalen. Het maken ervan zou een half uurtje duren. Toen we na twee uur terugkwamen moesten we nog eventjes vijf minuten wachten. Maar nu kunnen we weer even vooruit.

speciale aandacht vraag ik voor het hekje tussen de toonbanken, het is gedecoreerd met sleutels.
 Thuisgekomen hebben we de haard lekker opgestookt. Hieronder heb ik het ultieme vakantiegevoel nog even op print vastgelegd.
Vakantie!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten