woensdag 2 november 2016

Eerste sneeuw en klusjes en overwegingen...

Vandaag is het Suzanne's laatste dag hier, vannacht brengen we haar naar het vliegveld in Linköping. We doen het daarom rustig aan omdat de nacht kort wordt.
Het weer werkt mee, het motregent de hele dag en af en toe verandert de motregen in sneeuw. De eerste sneeuw van deze winter. Het nodigt niet zo uit om naar buiten te gaan. Binnen is het lekker warm buiten, guur en koud. Tot op dit moment was de enige buitenactiviteit een wandeling naar de ICA, op  200 meter afstand.

Gisteren zijn we naar Skövde geweest, een uitstapje met een handicap omdat Gerrit's rug opnieuw 'knak' zei. Erg pijnlijk voor hem en zeer vervelend ook. Maar pijnstillers ingenomen en blijven lopen, lijkt het met een sisser af te lopen.

In Skövde hebben we de nieuwe vloer voor de keuken uitgezocht. Laminaat van Tarkett om precies te zijn ' Herritage Royal Ek ', Long plank. Volgens ons een mooie lichte eiken kleur met tekening in de houtnerf.
Foto niet van Johanna maar uit folder, de vloer is real live lichter dan op deze foto.
Detail foto ook niet van Johanna
Het concept van de vloer was: Long Plank, licht, warm. We hebben bij 4 zaken gekeken, de uiteindelijke keuze was tussen Pergo en Tarkett. Pergo heeft een wat hoger 'golvklassering' nl 33. Dat lokt in een keuken met twee honden. Maar we vonden hem niet mooi genoeg. Bij thuiskomst na wikken en wegen besloten te gaan voor de Tarkett keuze, klassering 32 en 25 jaar garantie. Deze zou ik via internet gaan bestellen en dan zie ik dat na dit zorgvuldige proces van afwegen de keuze uit de handel wordt genomen. Tja....
Daarom vanmorgen de handelaar gemaild en deze gaf aan nog te kunnen bestellen. Tussen Kerst en Oud en Nieuw kunnen we het dan afhalen. Dat is geregeld! Wat een gedoe dat uitkiezen....
 Ondertussen zit Gerrit de gehele dag te internetten. Zoektocht is een vervangende auto. Onze 'Alde Swarte' Honda heeft ons nog steeds op bestemming gebracht. Dit voorjaar hebben we er nieuwe remschijven in laten zetten. Een dure reparatie, nadien remde hij weer voortreffelijk. Nu op de heenreis kregen we opnieuw problemen met het remmen. We gebruiken deze auto niet zoveel maar als we hem gebruiken is het voor langere ritten. Dan wil je geen gedoe met remmen. Bovendien willen we downgraden van 2 auto's naar 1 auto en niet onbelangrijk is dat een nieuwe diesel milieuvriendelijker is, als je dat zo kunt zeggen, dan een diesel van ruim 10 jaar oud. De dikke 10 km van huis naar mijn werk en omgekeerd doe ik op de fiets, als het regent trek ik het regenpak aan. Ik fiets tegenwoordig met trapondersteuning zodat ik in de herfst en de winter met harde wind niet helemaal doorplakt op mijn werk aankom.

Tussen het zoeken en de ICA door hebben we de tegeltjes van Jie een nieuwe plek gegeven. Ze hangen nu boven de trap. Persoonlijk vind ik ze daar ook mooier uitkomen dan in de keuken. Ze hebben nu wat meer ruimte en er kunnen er ook nog wel een paar bij........


 Zometeen om 16.00 uur gaan we nog eventjes naar de Loppis in Karlsborg en daarna eten we gele en paarse bloemkool, met köttbullar. De dagen vliegen voorbij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten