zondag 25 maart 2018

Weer naar Nederland.....

Het was gisteravond even piekeren over het tijdstip van vertrek. De overgang naar de zomertijd zat er even tussen. Vertrekken we om 3.00 uur of 4.00 uur. 3.00 uur zomertijd is eigenlijk 2.00 uur wintertijd. Na enige discussie hadden we besloten de zomertijd even te laten voor wat het is om om 3.00 uur wintertijd op te staan. Dat is vroeg dus vroeg gaan slapen allemaal. Gerrit heeft de wekker op zijn telefoon gezet en deze in de vliegtuigmodus gezet. De vorige keer namelijk werden we in de nacht voor vertrek wakker gerammeld door binnenkomende appjes van een van de kinderen. Dan duurt het een poos voordat de slaap er weer is vandaar. Na een nachtje rustig slapen ging dan de wekker. Snel de telefoon uitgedrukt en kijken op de klok, blijkt de telefoon automatisch op de zomertijd te zijn gezet en waren we ondanks alle voorbereidingen toch nog een uurtje te vroeg wakker. Wel dat laatste uurtje hebben we geen oog meer dichtgedaan dus daarom uiteindelijk kwart voor drie maar onder de douche. 
Het was nog donker toen we vertrokken. Tot aan Jönköping hebben we nationale wegen. We kwamen daarop zo op de vroege ochtend veel wild tegen op de weg o.a. een stuk of 5 vossen, een aantal reeën, een aantal hazen in het licht van de koplampen. Het is altijd flink uitkijken zo in het donker en het is fijner wanneer je een stuk weg hebt met wildhekken. Vanaf Jönköping is het leed geleden en was het ook licht. De rest van onze reis is prima verlopen.

 Bij Ljungby hebben we een chauffeurswissel gedaan.
 Hier zie je de parkeerplaats in het vroege ochtendlicht.
Chang en ik hadden gisteravond nog een proviandmand gemaakt en vanmorgen heb ik nog verse koffie gezet. Lekker voor onderweg! We konden deze keer zo de boot oprijden zonder oponthoud, het betere werk. Op de boot hebben we lekker gegeten in het buffet restaurant. In Duitsland was het   rustig op de weg,  's zondag rijdt het altijd lekker omdat er dan geen vrachtverkeer op de weg is. Half acht 's avonds waren we in De Westereen.
Morgen brengen we onze aanhanger terug bij Titan in Jelsum. Verder hebben we hier in Nederland nog een aantal boodschapjes te doen, het lijstje zit in mijn tas. Dinsdag hebben we nog een laatste gezellig avondje met Gerrit zijn oude collega's de senioren zal ik maar zeggen. Woensdag gaan we terug naar huis (:))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten