zaterdag 17 maart 2018

Klaar voor vertrek......

Het is zaterdag de dag voor onze oversteek naar Zweden. Vandaag en gisteren zijn we bijna de gehele dag bezig geweest met het inpakken van onze aanhanger. Wat neem je mee, wat laten we staan?
Wel we kunnen veel meenemen. Gerrit heeft de aanhanger zo ingepakt dat we de ruimte maximaal kunnen benutten. Zo kunnen we ook al veel dozen die nu bij ons op zolder staan al meenemen. Dat scheelt ons straks in mei, wanneer we nog een keer terugkomen met onze eigen aanhanger, weer.
Naast het inpakken heb ik ook ons huis, nu dus eigenlijk het huis van Henk en Chang, nog schoongemaakt. Eigenlijk is alles nu klaar voor vertrek.
Vanavond hebben we nog een gezellige avond met Theo en Lilian. Met hen sluiten we alle belevenissen rond onze gezamenlijke pensioneringen af. We hebben een indrukwekkende tijd achter ons liggen waar we met goede gevoelens op terugkijken. Een goed afscheid geeft ruimte voor een nieuw begin. Ik moet er overigens in mijn verhuiskloffie naartoe. Al mijn andere kleren zijn ingepakt, Gerrit is wat dat betreft meedogenloos. Heb vanmorgen onder het ontbijt mijn kloffie nog maar even een wasbeurt gegeven.
Veel mensen vinden dat wij een spannende stap in ons leven zetten. Het loslaten van alles wat bekend is, een onbekende toekomst tegemoet. Toch voelt dat voor ons niet zo! We gaan niet naar het onbekende. Ons huis in Zweden voelt als een thuis, we hebben er al zoveel energie inzitten, het is ons zeer dierbaar. We kennen het dorp, we kennen mensen in ons dorp. We hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt. Overigens voorheen gingen we zo om de 8 weken naar Zweden toe. We zeiden dan tegen elkaar 'We rijden aan de goede kant van de weg'. De goede kant was de heenreis die ons naar de vrijheid bracht, in tegenstelling tot de gebondenheid in het werkzame leven hier. Nu zullen we straks heel regelmatig naar Nederland reizen. We hebben nu twee goede kanten van de weg. Immers naar onze kinderen toegaan is ook heel goed.
Morgenochtend is het vertrek daar! Omstreeks 4.00 uur zo hebben we afgesproken. We denken 15 tot 16 uur reistijd nodig te hebben. Dat betekent bij een vertrek om 4.00 uur dat we zo om en nabij 20.00 uur arriveren. We hopen op een goede reis met goed weer om te rijden.

Het plekje dat nog open is, daar komt morgen het beddengoed waaronder we vannacht nog moeten slapen.


2 opmerkingen:

  1. Beste Gerrit en Johanna, goede reis en veel geluk in Zweden. Geweldig dat jullie deze stap zetten! Alle goeds en wie weet tot ziens in Zweden. Hartelijke groet van oud mede-cursist zweeds Frouk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hej Frouk, Even tussen het uitpakken van de verhuisdozen door een momentje voor een reactie aan jou!! Wat leuk om een berichtje op mijn blog van je te ontvangen, echt leuk!! Voor ons is het nu zover, we hebben er intens naartoe geleefd en hebben er zin in ons leven hier vorm te gaan geven, en natuurlijk ons Zweeds verder uit te bouwen. Mochten jullie weer in Zweden zijn en zin hebben, altijd welkom hoor!!

      Verwijderen