dinsdag 30 mei 2017

Een start en een nieuw begin....

Het is dinsdagochtend 30 mei, de dag dat onze zomervakantie begint. Ik zit hier aan een lege ontbijttafel. Gerrit is net naar zijn werk vertrokken, ik ga zo op de fiets. We moeten deze ochtend nog werk afmaken en vertrekken vanmiddag. Henk is met Gerrit meegereisd naar Dokkum om daar mijn fiets op te halen. Hij en Chang moeten die fiets vrijdag gebruiken om naar een feest in deVeenhoop te gaan. De lucht is donker en het regent een beetje, hij had er niet zo heel veel zin in. Ik ook nog niet maar ik weet dat wanneer ik straks op mijn fiets zit in mijn regenpak het mooie van de wereld mij wel weer beetpakt en ik de regen vergeet.
Gerrit en ik hebben veel zin in onze vakantie. Voor ons beiden is het een jaar van hard werken geweest, een jaar waarin er in ons werk vele veranderingen doorgevoerd zijn geworden. Dat kost energie, dat gaat niet vanzelf. We hebben ook zin om de klus van de keuken af te maken, die ligt in Undenäs nog rustig op ons te wachten.
De start van deze vakantie is ook een nieuw begin. Niet voor ons maar voor Suzanne. Zij is nu afgestudeerd, afgelopen weekend hebben we dat heel gezellig met elkaar gevierd. Femke en Louis en Henk en Chang waren thuisgekomen, Greetje zit in San Francisco en heeft Suzanne een schitterende bos bloemen toegestuurd. Zo waren we er toch allemaal.

Suzanne reist met ons mee naar Zweden om daar haar toekomst voort te zetten. Ze heeft daar een lieve vriend getroffen 'Fredrik'. Eerst settelt zij zich in ons gastenverblijf, om zo een baan te zoeken en haar post doctorale opleiding programmeren af te kunnen ronden. Voor haar een grote stap dus!! Ze heeft er zin in. Tot het zover is woont ze even bij ons in, in de Westereen. Voor Gerrit en mij betekende dit de derde verhuizing binnen een maand. Eerst Henk en Chang naar Belgie, daarna mijn praktijk in Burgum (daar zijn we verhuisd naar een andere locatie) en als laatste Suzanne van Amsterdam naar De Westereen. Voorlopig wel weer genoeg met meubilair gezeuld.
Vanmiddag vertrekken we. We hopen op niet al teveel oponthoud op de weg rond Hamburg. Plan is een overnachting bij de brug bij Farø-bruggen zodat we woensdag in Zweden aankomen. We doen het rustig aan. We hebben tenslotte vakantie!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten