donderdag 30 maart 2017

En zo wordt het dan....

Update keuken:

Vandaag zaten we ietsje vroeger dan gewoonlijk gewassen en gestreken aan het ontbijt. Ikea had namelijk aangegeven dat de levering die vandaag in de planning stond plaats zou vinden tussen 9.00 uur en 16.00 uur. Dat was nogal rekkelijk.
We hadden daarom voor vandaag een plan A en een plan B. Plan A zou zijn lekker aan de keuken werken wanneer de nieuwe onderdelen vroeg op de dag geleverd zouden worden en plan B zou zijn klusjes doen tot de levering later op de dag plaats zou vinden.
We zaten maar amper aan ons ontbijtje toen de telefoon ging en de vervoerder aangaf dat hij over ongeveer 20 minuten bij ons zou kunnen zijn, of dat gelegen kwam..... ' Ja natuurlijk!!' Geweldig een vroege levering zou betekenen een hele dag de tijd hebben om de nieuwe onderdelen van de keuken te monteren. Dat zat even lekker mee!

De aankomst van onze goederen.


 Na het honden uitlaten hup naar de ICA voor de dagelijkse boodschapjes. Leuk was dat daar eigenlijk voor de eerste keer er een praatje met ons werd aangeknoopt. Dus wij dapper vertellen over onze werkzaamheden aan de keuken in ons Zweeds voor gevorderden :).
Thuisgekomen zijn we gaan uitpakken. Eerst het aanrechtblad geplaatst. Dat was ook het meest spannend, het is namelijk helemaal op maat gemaakt. De spoelbakken zijn heel mooi geïntegreerd in het marmeren aanrechtblad. De spanning was of het goed zou passen allemaal. Wel perfect!! Op de millimeter. Dus eerst het grote deel van het aanrecht gemonteerd en daarna het kleine deel voor links van het fornuis. Daarna de kraan erop. In de kraan zit ook de watertoevoer van de vaatwasser. Deze kun je dus met de kraan afsluiten.

 Daarna heeft Gerrit de afvoer van de spoelbakken gemonteerd en heb ik mijn buffetkast verder ingericht en de deurtjes ervan gesteld.

 De gehele dag hebben we ook lekker warmte gehad van onze kakelugn. We hebben hem twee keer lekker warm gestookt, zo warm dat wanneer je de hand op de tegels houdt, dit eigenlijk te warm is. Hij werkt dan nog uren lang als een enorme radiator die lekkere stralingswarmte afgeeft. Zo hoef je hem maar twee keer per dag te stoken voor een hele dag warmte. Daarom heet hij een ung wat oven betekent.

 Nadat we het aanrechtblad hadden geplaatst hebben we het fornuis en de vaatwasser teruggeplaatst en de deurtjes en de laden ingemonteerd. Nu is het een prachtig aanrecht met grote vlakken waarop je lekker kunt werken wanneer we bijvoorbeeld weer kanelbullar of een Budapestrulle gaan bakken :). 's Avonds hebben we de bovenkastjes in elkaar gezet en opgehangen. Dit is nog eventjes tijdelijk omdat ze er weer af moeten vanwege het aanbrengen van de verlichting en de zwevende plafonddelen waarin de spotjes gemonteerd gaan worden. Ik denk dat we daar niet meer aan toekomen. Bovendien moet ik ze ook nog in de juiste kleur schilderen.
 Uiteindelijk zijn we voor vandaag zover gekomen. Het is nu zichtbaar hoe onze nieuwe gerenoveerde keuken eruit komt te zien. De afzuigkap komt solitair boven het fornuis. Tussen de afzuigkap en de kastjes komen nog een paar planken.
Het hout in de keuken, het branden van de kakelugn geeft de keuken een gezellige warme en huislijke sfeer. We hebben morgen nog een dag. Eens kijken wat die dag ons nog gaat brengen. Het was in elk geval vandaag een dag waarop veel dingen die we hadden uitgedacht en uitgemeten op een goede manier op zijn plek vielen. Heerlijk!

1 opmerking: