woensdag 29 maart 2017

Contouren van de keuken...

Update keuken:

Ik begin deze update met een foto van het Vångdalen zoals het er vanmorgen vroeg uitzag. In het dal hing een laag mist en vanuit ons huis kon je over de mist heenkijken. Het was net een wollige deken. De bomenrij in de verte werd al beschenen door de opkomende zon. Een voorbode voor een heerlijke lentedag. Die zijn we gestart met een heerlijke wandeling. Kon bijna wel zonder jas.

Daarna weer volop aan de arbeid.Gisteren hebben we de vloer afgemaakt. Het lastige stukje was rond de kachel en ook aan de zijkant van de kachel waren moeilijke hoekjes. Het is gelukt en we zijn tevreden over de vloer, over hoe deze ligt en over de keuze die we hebben gemaakt. De vloer is mooi licht en geeft een warme uitstraling aan onze nieuwe keuken.


Een laatste inspectie
 De rest van de tijd hebben we besteed aan het timmeren van de boven-en de onderplinten. We hergebruiken de oude plinten. Die had ik overdag al een keer in de verf gezet en hoeven nu na het stoppen van de spijkergaten, alleen nog een keer overgeverfd te worden.


We hebben ook nog de servieskast in de keuken gezet. Vorig jaar hadden we die op Blocket gekocht. De kast was van gelakt berken. Ik heb hem overgeschilderd en we voorzien hem van nieuwe knopjes, dezelfde als die van de keuken.
Vandaag begint het echte werk. Gerrit maakt een begin met het terugmonteren van de basiskasten van de keuken. Die kasten zijn van de oude keuken. Ze komen iets hoger, om zo wat meer werkhoogte te krijgen bij het aanrecht.  De onderkastjes komen twee centimeter van de wand af te staan. Er komt dus een balkje van twee centimeter achter de keukenkastjes. Zo wordt het aanrecht een beetje dieper. We hopen dat de keuken zo een iets meer robuuste uitstraling krijgt. De onderplinten passen dan natuurlijk niet meer. Die gaat Gerrit nieuw maken. Het waterpas stellen van de keuken neemt veel tijd. Dit is een precies werkje. Noodzakelijk om later het aanrechtblad goed te kunnen monteren.
De oude bovenkastjes gebruiken we niet, die worden vervangen door drie nieuwe kastjes die rechts bij het raam zullen worden gemonteerd. De nieuwe delen van het aanrecht zullen donderdag worden bezorgd.


 Ik heb de balk in de keuken en de plinten een laatste keer in de verf gezet.

 's Avonds hebben we de achterwand, boven het aanrecht erin getimmerd. Gerrit zaagt op maat en zaagt figuur (stopcontacten) en ik spijker en plamuur. Teamwork dus, Lean en mean.
 De ruimte tussen de wand en het plafond is nu nog open. Hier brengen we een verlaagd deel aan waarin spotjes zullen worden gemonteerd.

 Heb hem in de Jotun grondverf gezet en morgen ga ik hem blauw schilderen.

We komen langzaam maar zeker verder met onze renovatie. Het vertrek krijgt nu weer de contouren van een echte keuken. We zijn bloedserieus aan het klussen en hebben er veel plezier in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten