vrijdag 5 mei 2023

Het tuinseizoen is weer begonnen

We zijn weer een weekendje samen thuis.... heerlijk! Vanochtend zijn we al vertrokken omdat vanmiddag de schilder zou komen voor de reparatie van het beschadigde raamkozijn na de inbraak die we hebben gehad. Die schilder moet nu een aantal keren langskomen, steeds voor kortdurende werkzaamheden. 
De afgelopen weken hebben we veel gedaan en hard gewerkt in het huis van H en Ch en Emke. Het schiet al mooi op en het ademt nu weer de sfeer van een mooi huis en niet meer van een bouwput. Vorige week is de keuken gearriveerd en Henk en Gerrit zijn druk met de installatie ervan. In deze fase kunnen we even niet meer koken zodat we veelvuldig uit eten gaan, iets wat we anders niet zo vaak doen. Zoals ook bij andere renovatie projecten bij ons thuis is mijn taak het uitvoeren van het behang- en schilderwerk. Ik heb al veel gedaan. Zo is nu de woonkamer/keuken geschilderd en behangen en ook de drie slaapkamers en de hal en de gang. Klaar is het nog niet helemaal want het geheel moet nog worden afgetimmerd met nog aan te schaffen plinten. Dat komt nog wel.  Henk en Gerrit hebben ook de badkamer een flinke zet gegeven. De vloer is nu klaar! Dit betekent dat de vloerverwarming in het beton gegoten is (rustend op de Nivel vloer)  en dat de betonvloer mooi afloopt naar het putje. Ik heb de nieuw aangebrachte en versterkte wanden één keer af geplamuurd en volgende week ga ik de muren schuren en nogmaals plamuren. Dan zijn de wanden klaar voor de volgende verwerking en dat is het waterdicht maken met een speciale primer en met hoek- en buisprofielen en speciale folie. Daarna kan er worden gestart met het tegelen van de wanden en de vloer. Die badkamer dat is echt een grensverleggende klus.

En nu dus weer even thuis. We hebben prachtig voorjaarsweer en zijn na thuiskomst eigenlijk direct begonnen met tuinwerk. Gerrit heeft voor de eerste keer dit jaar het gras gemaaid. Ik heb de oprit onkruidvrij gemaakt en aangeharkt. Voor ons is het tuinseizoen weer begonnen!




Zo op het eerste gezicht ziet het er nu weer verzorgd uit. We zien natuurlijk nog veel meer dingen die we eigenlijk zouden willen doen maar ja.......... Dat komt wel weer.





Ik stop voor nu en ik wens jullie allen een heerlijk bevrijdingsweekend toe! Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd......
 

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk weer, het voorjaar, in Zweden!
    Jullie genieten van jullie buitenleven in de tuin en wij op stap met de camper in Zweden. Het voel voor ons ook weer als thuiskomen🙂.
    Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen