zaterdag 20 mei 2023

Borta bra men hemma bäst

We zijn na twee weken weer heerlijk een weekendje thuis. Twee weken terug maaide Gerrit voor de eerste keer dit jaar ons gras. Wel in die twee weken lijkt het wel alsof het 'Pokon' heeft geregend. Wat is alles groen geworden en wat is ons gras gegroeid. Wat een werk weer in de tuin. 
Ja die tuin die willen we graag weer wat bedwingen, zeker omdat mijn zusje volgend weekend komt :-) en een weekje bij ons blijft. We kijken daar erg naar uit!! Dan wil je natuurlijk, omdat dit de eerste keer is dat ze komt, alles wat op orde hebben en zeker de tuin.  Gisteravond en vandaag hebben we veel gedaan. Het gras moest gemaaid, maar de gehoorbeschermers liggen bij Henk en Chang. Hoe moest dat nu. Op een gegeven moment zag ik inlegkruisjes op ons aanrecht liggen die half verknipt waren. Gerrit was aan het grasmaaien met inlegkruisjes in zijn oren..... Heb je wel ooit!! Blijkbaar beviel het niet heel goed want een momentje later zag ik hem rijden met de helm met daaraan vast gemonteerd gehoorbeschermers. Die is eigenlijk voor het werken met de motorzaag maar kan natuurlijk ook gedragen worden op de grasmaaier :-) ook al is het wat een vreemd gezicht zo met de helm op, op de grasmaaier.


We hebben veel gedaan in de tuin. Het gras gemaaid, het tuintje rond de erker schoon gezocht en daar het onkruid tussen de tegels weggehaald, Het tuintje achter schoongezocht en de altan uitgezogen met de bladblazer (waarmee je ook kunt zuigen), het paadje achter huis schoon gekrabd en het gras aangeharkt en/of met de 'församlare' opgebezemd en alle kantjes getrimd met de trimmer. Een flinke dag werk.

Voor vandaag ziet het er weer mooi uit:



En wat is het een mooi gezicht dat onze twee grote beuken nu weer in het blad staan. Dat is echt genieten.

Voordat we vandaag de tuin in gingen hebben we eerst met Gösta een heerlijke wandeling gemaakt. Rond het Vikenmeer was het heerlijk rustig. Het pad er naartoe was net gefreesd en bijna alle bomen en struiken zijn nu frisgroen en staan in bloei.  


Het ziet er overal prachtig uit. Heerlijk om weer even thuis te zijn. 'Borta bra men hemma bäst' (oost west thuis best) staat er op een tegeltje dat we in de gang hebben hangen, en zo is het ook. Gelukkig maar!

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van Gerrit en mij! Wordt vervolgd.....








 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten