woensdag 28 december 2016

Een nachtelijk avontuur......!!! ....en een mooie dag


Vitsand Tiveden
Gisteravond bijtijds gaan slapen om vannacht weer zeer vroeg op te moeten staan. Zo rond half drie ging de wekker.  Het is de dag van Greetjes vertrek. Haar vliegtuig vertrekt om 6.00 uur vanaf Linköping. Femke en Louis zwaaien haar eventjes uit, Suzanne is in diepe slaap vertrokken. Vol goede moed vertrekken we. Gerrit had de auto al gestart zodat de motor een beetje warm kon draaien.  Niets aan het handje!!

Gistermiddag ontdekte Gerrit een raar geluidje in de motor van de auto. Hij gaf steeds gas met een ingedrukte koppeling. Toen ik vroeg wat hij deed stopte hij met zijn diagnostisch onderzoek en zijn we zonder problemen verder gereden met het rare geluidje. 

Toen we vannacht de eerste 9 kilometer hadden gereden bij -4 C., begonnen er plotseling een heel scala aan lichtjes te branden op het dashbord van onze Honda. Greetje en ik gaven Gerrit advies: De motor even uit en opnieuw starten en kijken of er iets verandert. Zo gezegd zo gedaan. Motor uit, motor weer starten........... en ontdekken dat dit dan niet meer wil. Daar stonden wij, met twee vliegtuigvluchten in  het reisschema (Kopenhavn-New York) en geen activiteit meer in de motor, midden in de nacht, op een kruispunt, steenkoud. Je zou kunnen zeggen: Worst case scenario in je negatieve gedachtespinsels. Wat te doen????? Dat is dan de grote vraag. Wat Gerrit doet is vooral stil zijn en niet teveel communiceren. 
We hebben de auto eerst maar eens samen van de weg af geduwd, we stonden midden op een kruispunt. Daarna Femke en Louis weer uit bed gebeld met de vraag of ze wilden komen om de rit van 300 km met ons in de nacht te willen rijden. GEEN PROBLEEM!!!! Ze waren al onderweg :) Geweldig! Ondertussen begon Gerrit weer te praten en zei te denken dat het een dynamo probleem was. De dynamo die de accu niet meer oplaadt zodat er te weinig spanning in de accu is om opnieuw te starten. Dit beeld zou passen bij wat we de dag ervoor als vreemd geluid hadden gehoord. Een geluid dat mee moduleerde op de belasting van de motor van de auto.
Ondertussen rijden wij gezellig met z'n allen in de Citroen DS3 naar Linköping. Die doet het prima gelukkig. Greetje is nog op tijd voor haar vlucht ....en wij weer terug naar Undenäs. Kwart over zeven zijn we weer thuis en zijn we eerst nog even gaan slapen. Gerrit was alweer vroeg wakker, heeft de tafel gedekt, iedereen geroepen, we zijn gaan ontbijten en na het ontbijt zijn Gerrit en Louis en SUZANNE naar de garage gereden om te tanken, hebben ze de auto opgehaald die onafgesloten op ons bleek te staan wachten, probleemloos startte met de accukabels aangesloten op de DS3 en met de garage afspraken gemaakt over de reparatie. Daarna kon eindelijk onze dag in alle rust opnieuw beginnen. Wat waren we brak allemaal!!!
Wat te doen als je je 'brak' voelt...... wandelen bij erg mooi weer in Tiveden. Prachtig was het daar vandaag, een sprookje van ongerepte natuur, lekker stil, lekker rustig, geen spanning en stress!! Kijk zelf maar.2 opmerkingen:

 1. Hej hej lieve mensen, wat een pech met de auto, tijd voor een andere?
  Pech mag de pret niet drukken dus gezellig samen verder genieten en voor vanavond een mooie jaarwisseling in het prachtige Zweden gewenst. Hier knalt het vuurwerk al sinds 6.30 uur, jammergenoeg blijft het droog vandaag dus het wordt een lawaaierig dagje/nachtje.
  We verlangen naar de rust van Zweden.......Warme groet, Lilian+Theo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Theo en Lilian,
   Bedankt voor jullie berichtje. Ondanks al het lawaai en geknal wensen we jullie een fijne avond en een gott nytt år!!
   De auto is inmiddels weer gemaakt en morgen vertrekken we in alle vroegte weer naar huis.
   Johanna en Gerrit

   Verwijderen