woensdag 28 december 2016

Derde kerstdag....


Gerrit heeft een broer en een zus, verschil in leeftijd 5 jaar, die jarig zijn op de dag na kerst. Wij vierden dit als familie altijd op de dag zelf, een derde feestdag op de dag na kerst; derde kerstdag. Nu wij met kerst hier in Zweden zijn, kunnen we hen niet persoonlijk feliciteren. We denken aan hen en willen Dirk en Ineke van harte feliciteren met hun verjaardag.
Gisteren zijn we een dagje naar Karlsborg geweest, we hoopten daar het fort te kunnen bezichtigen echter dit was net tussen kerst en oud en nieuw gesloten. We hebben er daarom maar een wandeling gemaakt. De 'Forsvunna guldreserven'  hebben we niet mogen vinden. Ons goud zat met hun hoofd voor een gat in de poster.

 Omdat de zon overdag volop schijnt en erg laag staat geeft dat een bijzondere belichting en lange schaduwen.Dit is de kazernekerk. Persoonlijk vind ik het 'bijzonder' dat er bij de entree van de kerk twee kanonnen staan.. 

 Hierboven zie je de marmeren entreehal naar de kazernekerk. Ook deze kerk was helaas gesloten.

Zoveel 'frustratie' moesten we eerst even wegdrinken met een kopje koffie. Daarvoor gingen we naar een bakkerij annex koffieschenkerij die helaas ook gesloten was :(
Elders was de koffie gelukkig erg lekker en je mag  nemen zoveel je wilt. Het was er lekker warm en we hebben er gezellig even gezeten. Jammer dat Louis zijn choklad bulle niet lustte, Femke kijkt er zeer verheerlijkt naar :)
 Na onze pauze zijn we naar het uitzichtspunt bij Klintens utsiktplats gereden. Daar hadden we een prachtig mooi uitzicht over het Vättern. Daarna hebben we nog een wandeling langs het Götakanaal gemaakt bij Forsvik. Daar zagen we de zon onder gaan, wat mooi!

Greetje


Greetje en Femke

Greetje, Suzanne en Louis

Bij thuiskomst hebben we nog gezellig het spel van de geesten gespeeld en 's avonds moeten we vroeg gaan slapen omdat we 's nachts om 2.00 uur weer op moeten staan om Greetje naar het vliegveld te brengen. Zoe zie je maar zo'n week met kinderen is net echt werken...... :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten