donderdag 10 april 2014

Tillträdesdag...

We hebben een vakantie ingepland van 9 april 2014 tot 23 april 2014. Heel lang hebben we hiernaar uitgekeken en nu is het dan eindelijk zover.
Gerrit heeft een grote vrachtauto gehuurd bij  Auke Ebbing in Kollumerzwaag met een inhoud  van 20 m3. Gerrit heeft al uitgerekend dat alle spullen die we verzameld hebben hier in kunnen. Gerrit had de hele woensdag al vrij genomen en ik moest eerst nog werken maar 's middags had ik ook vrij. Kor en Loes hebben ons geholpen met de verhuizing; Kor bestuurde de vrachtauto die we zo voor de grap de 'Supertruck' noemden. De hele avond zijn we aan het inpakken geweest en ja hoor… alle spullen pasten erin. Wat wel heel jammer is, is dat een van de zo mooi gerestaureerde Deense designstoelen uit de truck is gevallen en kapot is gegaan. Een achterpoot helemaal versplinterd. Dat gaf wel even een traantje.
Donderdagochtend 10 april zijn we al vroeg vertrokken. Vier uur opstaan en 5 uur rijden was het plan en dat lukte aardig. In het begin van de avond kwamen we in Forsvik aan. Daar hebben we een overnachting geboekt bij 'Skona Rum' van Lotte och Håkan. 
In Forsvik zijn we kind aan huis. Hier beginnen we en eindigen we altijd onze vakantie in Zweden.
Zo mooi groen was het natuurlijk niet in april. Deze foto hebben we vorig jaar genomen in de zomer.

De volgende dag was de overdracht van het huis bij de makelaar en daarna konden wij onze intrek nemen.Zo komen we aanrijden in Undenäs. Wij moeten linksaf, dat is onze straat.


En hier wacht het huis al geduldig op onze komst. Het weer is bij aankomst nog een beetje grau maar dat knapte al heel snel op. Bij het uitpakken van onze spullen scheen de zon volop.Gerrit heeft de sleutel gekregen en gaat hier voor de eerste keer als eigenaar naar binnen.Van de vorige eigenaars hebben we een wimpel en en een vlag gekregen. De wimpel hijs ik hier voor de allereerste keer.We zijn natuurlijk in feeststemming. We hebben zo lang gewacht op dit moment.


Dit is ons uitzicht vanuit de keuken en vanuit de altan. Het landschap glooit en we kijken uit over Vångdalen. Achter de bomenrij in de verte ligt Näs. Dat dorpje ligt aan het Viken. Bij Näs is een klein haventje en het is daar een van onze favoriete spots.

Vlak voor ons huis is een klein pre historisch grafveld. Op de foto zie je de stenen rond een prachtige boom. 


Het was een prachtige dag met een heel fijne overdracht door de vorige bewoners Gunter och Britta. Van Gunter och Britta kregen wij ook nog een replica van een schilderij van het huis zoals het staat op een kalender met platen van oude Zweedse huizen. Dat was echt een mega verrassing voor ons. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten