donderdag 8 juni 2017

Keuken deel II en een mooie avondwandeling...

Het prehistorische grafveld tijdens de avondwandeling
In maart en april hebben we veel werk verzet aangaande de renovatie van onze keuken. In deze vakantie gaan we de renovatie afronden. We hebben nog een lijst van klusjes die gedaan moeten worden waarmee we vandaag zijn gestart.

Afgelopen maandag heeft Gerrit een tafelcirkelzaag aangeschaft. Deze heeft hij nodig om mooie strakke plinten te maken. Gisteren heeft hij hem in elkaar gezet en vandaag kon het zagen maar beginnen. De ene plint na de andere rolt uit zijn tafelcirkelzaag. Prachtig mooi strak, een genot om ze te schilderen. Wat zal dat straks mooi staan wanneer ze onder de keuken gemonteerd worden.
Gerrit met zijn nieuwe zaagmachine in de weer

ik met de kwast
Zelf sta ik vandaag weer aan de kwast. Het schildersatelier is deze keer boven. De laatste frontjes en deurtjes en de nieuwe plinten worden daar verwerkt tot glanzende keukentoebehoren. Tussen het schilderen door heb ik het allerlaatste gordijntje nog gemaakt.

Prachtige ondergaande zon
Na het avondeten stelde Suzanne voor nog een wandeling met elkaar te maken. Ze had haar 10.000 stappen voor vandaag nog niet allemaal gezet zodoende. Na een regenachtige dag, goed voor het grondwaterpeil, was het vandaag een prachtige avond. De ondergaande zon scheen mooi over vångdalen en wij liepen erdoor. Er was op afstand weer van alles te bekijken. Een ree stond aan de bosrand naar ons te kijken en stapte rustig het bos weer in toen wij terugkeken, eerder vandaag zagen we een vos op de bosrand, de vogels in de bomen zongen hun hoogste lied. Aan het einde van de mooie wandeling hebben we nog even bij het prehistorisch grafveld in onze achtertuin staan kijken. Het lag er allemaal nog mooi bij gelukkig, mooi in een cirkel. Een heerlijke afsluiting van deze actieve dag.
zomaar een bloemetje

en nog een...prachtig die lupines aan de kant van de weg zie je ze overal

de buren

en nog de nieuwe auto die nu op onze oprit staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten