zaterdag 3 september 2016

Blå...


Vanmorgen werden we wakker met een blauwe hemel een uitnodiging om lekker het bos in te gaan. Dat hebben we dan ook gedaan na het ontbijt. We zijn naar het uitzichtpunt op Källebacken gelopen wat een prachtig uitzicht biedt op het Viken. Tijdens het wandelen in het bos kwamen we van alles tegen aan paddestoelen en bosbessen. Eerst maar even een kleine reportage van de paddestoelen.....

Ik heb werkelijk geen idee wat voor soorten het allemaal zijn. Wie het weet mag het zeggen. Ik heb inmiddels wel een app gedownload. Onder de paragraaf eetbaarheid staat het volgende: Je kunt alle paddestoelen eten, echter sommigen maar een keer. Dan stopt het bij mij al snel en laat ik ze lekker staan.
De bessen heb ik wat meer vertrouwen in, maar ook daarmee moet je voorzichtig zijn. Zeker weten herken ik de Blåbär.

We hadden een zak meegenomen het bos in omdat we de blåbär gingen plukken. Voor het eerst in ons leven. We hebben nu een zak vol en morgen zal ik ze verwerken tot jam. Zie onze vingers na het plukken.
Tijdens het plukken hadden we overigen flinke ondersteuning van Arvid en Fynn. Ze houden net als wij van de blåbär.

Na onze plukactie zijn hebben we onze wandeling voortgezet. Op naar Källebacken.


Uitzicht over het Viken.
Daarna zijn we naar huis gelopen en heb ik nog wat natuur gefotografeerd.
Onze perenboom werp nu zijn vruchten naar beneden, ze hangen namelijk nogal hoog in de boom. Greetje is wezen rapen en nu zit ik naast bakken vol met appels ook nog met twee schalen peren. Mijn weckpotten zijn bezet, zondag maar stoofpeertjes eten.
's Middags zijn we nog even in Törreboda geweest, een klein plaatsje hier niet zover vandaan. Er is niet zo heel veel te beleven in Törreboda, wat wel leuk is, is een antiekhandel annex Loppis. Heel groot. We hebben er wat rondgekeken en ik heb er een vloerkleedje gekocht voor straks in de gerenoveerde keuken.
Bij thuiskomst ben ik met mijn nieuwe behangetje in de weer geweest. Op onderstaande foto plak ik de eerste strook, spannend!

Stotend plakken komt er erg op aan en de bril moet er bij op.
Greetje heeft weer voor ons gekookt. Vandaag bestond het menu uit oosterse aubergines met een heerlijke salade met o.a. maplesiroop.....Heerlijk. Maar het toetje was nog heerlijker! Dat wat een äpple, päron, blåbär kruimel pie met vanillesaus.


's Avonds laat hebben Gerrit en ik het behang door het hoekje heen geplakt. Dat was nog een hele toer omdat de hoek niet haaks is en verloopt. We hebben het weten op te lossen. We moesten 2 cm wegsmokkelen in de hoek en dat is heel goed gelukt.
Blauwe lucht, blauwe bessen, blauwe vingers, blauw behang en een blauw toetje en een met blauwe vingers geschreven blog. De wereld was blauw vandaag, BLÅ!


2 opmerkingen:

  1. Leuk verhaal mem. Dat klinkt as een fantastische dei. Lekker genieten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. It behangetje stiet erg leuk. Chic hjer. Leuk dat er lekker folle fotos by de verhalen sitte 😀😀

    BeantwoordenVerwijderen