vrijdag 3 november 2017

betoverend.....

Toen we gisterochtend ons hoofd buiten de deur staken om met Arvid en Fynn te gaan wandelen zag het er buiten betoverend mooi uit.

We maakten een 7 km lange wandeling door het heerlijke weer. Na een half uurtje hadden we het zo lekker warm dat de jas uit kon.


Een stel nieuwsgierige pinken zag ons al van verre aankomen. Ze holden op een drafje naar de plek waar ze ons het dichtst konden naderen. Als tegenprestatie zijn we even blijven staan voor een praatje.
Na 1.5 uur wandelen kwamen we weer thuis aan. Daar ontdekte ik sporen in de oprit. Waarschijnlijk hebben we nachtelijk bezoek gehad van elanden. Overdag zien we ze niet maar al een aantal keren vind ik dit soort pootafdrukken in de oprit.


Gisteren overdag hebben we de dakgoten leeggehaald. Gerrit op de trap ik als grondanker.

Dinsdag zijn we naar Skövde geweest. Daar heb ik op een loppis nog een leuk olielampje gekocht.

Vanochtend was de wereld lichtjes wit gekleurd door de nachtvorst. Het heeft 2 graden gevroren. De lucht was onbewolkt blauw. Prachtig om te zien. Gezicht op de kerk. Het is op dit moment wat druk op het kerkhof. Dit weekend is het hier in Zweden 'allerzielen' er worden dan  bloemen met lichtjes op de graven geplaatst. Zojuist maakten we nog even het laatste rondje met de honden en zagen we in het donker allemaal lichtjes branden op de graven.
Ook vandaag weer lekker gewandeld in het mooie weer. Muts op en handschoenen aan. In het bos kwamen we deze plastic ton tegen onder een boom. Er zit niks in, wie zou dat laten staan en met wat voor doel?  Na de wandeling zijn we in Karlsborg nog wat boodschapjes gaan halen en heeft Gerrit de winterbanden van Suzanne op spanning gebracht. Zo is haar auto helemaal klaar voor de winter.
Voor het avondeten had ik lekkere broccoli stampot gemaakt met Falukorv. Fredrik kwam weer bij ons en ik dacht hem een oer Hollandse pot met een Zweeds tintje voor te schotelen. Hij vond het heerlijk. Overigens had Fredrik ook een verrassing voor ons meegebracht. Een heerlijke zelfgebakken kladkaka. Op zijn werk is het de gewoonte om op de vrijdag om beurten te trakteren op iets wat zelfgebakken is. Deze keer was Fredrik zijn beurt. De helft van de chocoladetaart had hij meegenomen naar zijn werk en de andere helft mee naar ons. We hebben er heerlijk van zitten smullen.

2 opmerkingen: