donderdag 3 september 2015

We doen weer wat...

We zijn weer wat bezig in ons gasthuis. Gisteren zijn we begonnen met het glaswol uit de badkamer naar de zolder te brengen. Dat is zo'n klusje waar je wat tegenop ziet omdat je een week later nog de glaswol voelt prikken in je kleding. Het glaswol moest door dat kleine luikje en je begrijpt wel dat dit veel glaswolstof geeft.

We hebben ons erop ingesteld dat het de rest van de week prikt in onze kleding en zijn weer wat in ons gästhus gaan klussen. Gerrit in de keuken en ik in de slaapkamer. De badkamer moest leeg om het gereedschap en de spullen die in de slaapkamer stonden, die sinds de verbouwing diende als opslagruimte, in de badkamer te kunnen zetten. De lege slaapkamer heb ik geen foto's van maar het is een ruimte van 3.5 bij 4.00 meter met geel behang en een afgebladderd raamkozijn. Het was een hokje van niks. Ik ben begonnen met het afschuren van het kozijn, daarna plamuren en in de grondverf en daarna in de glansverf. Het welbekende recept. De muren heb ik RAL 9010 gesausd en de wand waar het bed tegenaan komt heb ik behangen met een lief slaapkamerbloemetjes behang. 
Vandaag heb ik de gordijnen en de vitrage gemaakt. De kamer is nu klaar en ook ingericht. Ik ben zeer content met het resultaat maar kijk zelf en vorm je mening. Wij zouden er zo willen slapen echter we hebben al een slaapkamer. Ondertussen zat Gerrit natuurlijk ook niet stil. Hij is gestart met het plaatsen van de stopcontacten in de stroompunten die hij had aangelegd. Dat was nog weer een hele uitzoekerij omdat hij het deze zomervakantie allemaal had uitgedacht en nu, een paar maanden later, zijn geheugen weer moest opfrissen. Hij mopperde wat op de kleuren van de elektriciteitsdraden, die zouden hier wat anders worden gebruikt dan in Nederland. Maar het is gelukt, alle stopcontacten, hotelschakelaars en andere stroompunten functioneren prima. Daarna is hij begonnen met het timmeren van de houten achterwand van de keuken. Boven het aanrecht komt een rij tegeltjes, die afgekit kunnen worden om het vocht te kunnen keren en daarboven komen schrootjes die lentegroen worden geschilderd. Het betimmeren is nog een heel gepriegel maar alles lukt goed. Op dit moment is het wat een bont geheel maar straks wanneer alle houten delen de goede verfkleur hebben komt de rust wel weer terug in de compositie van de keuken.
Vandaag is ook de gootsteenbak bezorgd, deze is van wit aardewerk. We hebben hem geplaatst maar hij moet nog verder geïnstalleerd worden. Al met al vinden we het steeds maar mooier worden in ons gästhus.5 opmerkingen:

 1. Johanna! Ik ha dyn blog fûn! Wat in machtig leven ha jim dêr yn Sweden. Geweldig! Leuk om allegearre yn rûn te neuzen en te sjen hoe mooi 't jim it meitsje.
  Groetnis fan myn mannen en my, Sjoukje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hej hej Sjoukje,
   Hur mår du?
   Wat leuk dast mijn blog fun hast.,en dast en berichtsje achterlieten hast. Super.
   Wy haw it hjit echt harttikke geweldig en binne drok bezig us hus op te knappen Dizze simmer hawwe we en ferbouwing dien fan de oanbouw. Der hawwe we een gasthuis fan makke. Dus as jimme nocht hawwen om een keer del te kommen dan stiet it utfanhuzersbed klaar. We hauwen elkoar fast noch en soad ferhalen te fertellen.
   Mei de tiid hawwe wy it plan hjir langere skoften te bliuwen of te wenjen.
   Groetnis Johanna en Gerrit.

   Verwijderen
 2. Jimme binne alwer drok bezig. Wat binne jimme fan plan maai de glaswol?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De glaswol lizze we op de solder del boppe op de houtsnippers.

   Verwijderen