donderdag 1 januari 2015

Trouwpak op oudejaarsdag

Gott  Nytt År!

De laatste dag van het oude jaar hebben we goed besteed. Het is er toch nog van gekomen. Na het ontbijt hup in de auto en op naar Skövde om daar een trouwpak te kopen. Geen idee waar je daar moet zijn voor een trouwpak, we zijn maar gestart in het winkelcentrum. Daar was geen trouwpak te vinden. Henk had alle tijd van de wereld en wilde rustig verder struinen. Maar ik had gezien dat de winkels vroeg sluiten en heb maar even gevraagd op mijn beste Zweeds. Henning... daar moesten we zijn. Dus Hennings opgezocht en... daar uitstekend geslaagd. Nu zou ik normaal gesproken even een foto plaatsen van de beschreven gebeurtenis..... maar dat kan natuurlijk niet. Dat is de verrassing voor de dag zelf. Wat ik wel kan verklappen is dat ik onze Henk nog nooit zo netjes heb gezien. Wat een stuk van een vent!! Zeg ik als trotse moeder. Net voor sluitingstijd, 14.00 uur, is de koop gesloten. Dus toch nog geslaagd.

Verder hebben we die dag niet zoveel gedaan. We zijn terug gereden naar huis en hebben oudejaarsavond gevierd. We zijn nog heel druk aan het puzzelen met de puzzel die Suzanne en ik deze zomer op een loppis hebben gekocht. De 6000 stukjes zijn niet zomaar gelegd. Vandaag hebben Femke en Louis en Suzanne verder gepuzzeld. 

De oliebollen hebben we ingewisseld voor de wafels, Henk heeft ze gebakken. Heerlijk! met vanille saus en jam en slagroom, allemaal lekkere verkeerde dingen. In het dorp werd een beetje vuurwerk afgestoken en verder is het hier heel erg rustig gebleven.
Vanmorgen bij het opstaan zag ik overal de vlag uit hangen. Daarom ook bij ons maar de wimpel eruit gehaald en de vlag in de mast getrokken. Dat viel nog niet mee met het natte touw en de harde wind. Maar fier in de wind wapperend is de vlag deze keer een teken voor 'gott nytt år'  voor iedereen.
2 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend leuk om alle verhalen te lezen! Folgens mei ha jim een supergesellige tiid hant tegearre. En wat een moaie foto's fan de natuur en de snie. Ik bin jaloers! Wien de wafels lekker? Gelokkig bin ik snel wer werom en hopelik kinne we dan al snel foarut blikken nei t folgende utstapje Sweden! Leafs Greetje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen