donderdag 25 december 2014

Julafton en Eerste Kerstdag

 Gisteravond wat het kerstavond, in het Zweeds Julafton. In Zweden wordt op Julafton het kerstdiner gegeten. Zover zijn we nog niet! Wij hebben een gezellige avond gevierd 'de kinderen' speelden een spelletje, Gerrit zat lekker te lezen en ik was aan het breien.
Vanmorgen na het kerstontbijt zijn we naar Tiveden Nationaal Park gegaan om daar een lekkere wandeling te maken. Het was prachtig weer en de wereld hier wordt met het winterse weer steeds mooier. Op onderstaande foto wordt het mooie eventjes een handje geholpen. Het is een foto van skigebied ' Stenkällegården. Daar zijn drie pistes die nu klaar worden gemaakt voor gebruik. Hier zie je dat er sneeuw wordt gemaakt. Deze sneeuw wordt ingereden, daarbovenop valt deze week nieuwe verse sneeuw.
 Het skigebied ligt midden in het natuurgebied waar wij zijn gaan wandelen.
 Het is vandaag echt prachtig winterweer. Het vriest de hele dat zo ongeveer 8 graden. De meren raken al bevroren en omdat het windstil is, is het net een spiegel.wortels van de bomen.

Het was een heerlijke wandeling. Na twee uur wandelen hebben we nu genoeg ruimte geschapen voor ons kerstdiner. Terwijl ik deze blog schrijf zijn Femke en Louis en Suzanne erg druk bezig met het creëren van ons kerstdiner.Geen opmerkingen:

Een reactie posten