zondag 2 november 2014

Wandelen

 Vanmorgen hebben we eerst even rustig de tijd genomen voor ons ontbijt. Ondertussen kijken we met een oog naar het webcambeeld op de computer en met het andere oog naar de realiteit in Vångdalen. Gerrit is nog steeds bezig om de kwaliteit van het beeld stabiel goed te krijgen. Hij maakt vorderingen. De router komt nu geloof ik toch definitief op onze slaapkamer te staan en de signaalversterker in de keuken.Na het ontbijt hebben we een heerlijke wandeling gemaakt naar Näs.
Dat is iedere keer weer prachtig. Onze favoriete spot. Arvid en Finn vinden het ook heerlijk om daar met ons te wandelen. We kwamen nog twee herten tegen, die waren echter te ver weg om ze scherp op de foto te krijgen. Op deze foto's zie je een grafveld uit de ijzertijd. Het bestaat uit een cirkel met grafstenen en in de midden een grote steen. Ik vind het altijd weer indrukwekkend om hier te wandelen. In de wetenschap dat zo heel lang terug hier mensen woonden en door hun ogen naar dezelfde omgeving hebben gekeken als wij nu kijken. Onvoorstelbaar vind ik dat. Hoe zouden de mensen van toen hier hun leven hebben geleefd.....

De twee foto's hieronder zie je het Viken. Het lijkt wat donker, maar toen wij er waren was het weer prachtig voor november.

 Het haventje bij Näs was leeg. De stijgers waren op de kant geplaatst. Alles in winterrust. We hebben zo ongeveer een half uurtje aan de waterkant gezeten. Lekker genietend van de stilte en de natuur. Heerlijk.
Daarna zijn we weer naar huis gewandeld.

 Alle bomen kaal en nog een boom die zijn bladeren vasthoudt. Helemaal in goudkleur. Fantastisch!!!


 Thuisgekomen hebben we even wat gedronken en zijn we verder gaan werken in de tuin. Alle bladeren zijn nu opgeruimd. De tuin is mooi schoon en netjes en kan zo de winter wel in. Om 16.30 uur is het hier nu helemaal donker. Het was vandaag een warme dag. Ongeveer 11.5 graden. Warm voor november.
Dit weekend is het allerzielen. Wij konden zien dat op het kerkhof rond de Kathedraal allemaal  kaarsjes stonden te branden. Toen wij na ons werk even lekker in de kamer gingen zitten om bij te komen heb ik voor mijn heit en mem, voor Gerrit's moeder en voor Jan Dirk en Pake en Beppe een kaarsje aangestoken.

2 opmerkingen:

  1. Wer't jim een lange wandeling troch de natur meitsje, sa rinne wy alle wykeinen troch de sted in Shanghai, tinked oan de dagen dat wy der ek eindelyk is in absolute stilte omstappe kinne. Wy sjoche der al nei ut, sa lang at it mar gjin -20 graden is buten at wy der binne in Decimber.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op dit stuit is het der 11 graden. Dat is noch te dwaan. We hawwe der hier erg sin yn om der mei jimme hinne te gean. Foar Femke en Louis is het ek de eerste keer dat se der komme.

    BeantwoordenVerwijderen