donderdag 30 oktober 2014

De dag van het blad

 Gistermiddag zijn we om 15.30 uur uit Dokkum vertrokken. We hebben een heel goede reis gehad hier naartoe. Precies 12 uur rijden. 3.45 uur kwamen we aan, auto uitladen, ons huis inspecteren en daarna nog een nachtje slapen. Ongeveer 10 uur vanochtend werden we wakker en zijn we opgestaan. Het weer is prachtig en de zon schijnt volop. Wat een ontvangst!!

Met ons huis is alles goed, geen gekke dingen waar we van schrikken. Het valt me op dat alles zo schoon is. Nergens stof, nergens insecten of i.d.

Omdat we niets in huis hebben en geen spullen meegenomen hebben is het eerste wat we doen boodschappen halen bij de ICA van Monica. Samen lopen we er even naartoe. We passeren het dorpshuis waaraan deze zomer hard is gewerkt. Het dak is helemaal vernieuwd en er zijn nieuwe dakpannen op gekomen. Het is helemaal af. In dit dorpshuis is ook de bibliotheek gehuisvest.

Hieronder zie je Monica's ICA. We kunnen er lopend naartoe en dat is reuze handig. 
 Wat doe je een eerste dag. Wel voor ons stond deze dag in het teken van Het Blad. Onze tuin ligt helemaal vol met bladeren.Wat een bladeren!!

We hebben thuis al een bladblazer gekocht en dat blijkt een goede investering te zijn.  De rest van de dag hebben we heerlijk in de tuin gewerkt. Het was mooi weer, windstil. Gerit heeft het gras nog gemaaid terwijl ik verder ben gegaan met het opruimen van de bladeren.Aan het einde van de middag hebben we de voortuin voor het grootste deel weer bladvrij gemaakt. Een hele klus en lekker om even buiten aan het werk te zijn. 7 opmerkingen:

 1. Een kritische vraagvrijdag, oktober 31, 2014

  Direct alweer flink aan de arbeid. Toch komt de vraag op; waarom eigenlijk, mogen er geen bladeren in de tuin liggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Antwoord aan de lezer met een kritische vraag.
  Natuurlijk mogen er bladeren in de tuin liggen. Natuur bij natuur bijt elkaar niet.
  Echter..... in onze tuin liggen wel een vrachtauto vol bladeren en wanneer we die laten liggen verstikt de grasmat. Daarom moeten we ze toch deels opharken. Dat er zoveel bladeren liggen komt dan weer opdat in onze voortuin twee beuken staan van wel meer dan 100 jaar oud. Het zijn enorme bomen met evenzo enorme hoeveelheden bladeren.
  Ik hoop dat ik deze lezer hiermee een inzichtelijk antwoord heb gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi femke.

  Wat nijskjirrich om een test bericht fan dy te krijen. Komt der mear of bliuwt it hjirbij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelyk wer folop oan de slach dus.
  Posse al dy blêden wol yn de griene container dan?
  Hooplik bliuwt it wer noch efkes moai ,en it sil no wol betiid tsjuster wêze dêr.
  In soad wille en genietsje der noch mar lekker fan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De grienecontainer isit ferfiersmiddel nei de bleddenbult. Ik ried him der nei ta en dan kieperje ik him op de kop leech. It is sfeer wulk en ik haw der ek al spierpine fan. Moarn geane we efkes op stap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Mem,

  Ik les dyn berichten altiid op myn mobiel yn de trein, en woe graag maai myn mobiel een berichtje achterlitte. Mar steeds ot ik een wat langer bericht skriuw dan rint er wat fest by it typen. Dus by dizze dan toch mar wer een bericht maai de laptop...

  It sjocht er echt al herstachtig ut by jimme. Wat een wurk om al dy bleden op te reden. Mar dan sjocht it er straks wol kreas ut foar us besuk. Ik bin al erg neiskjirrich. Wat is de temperatuur no by jimme? Wij hawwe hjirre de warmste novemberdei ooit hant, 20 graden.

  Folle plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen