dinsdag 2 september 2014

Weg lelijk plafond


Ik moet zeggen zo'n spanplafond houd je wel bezig zowel fysiek als in mijn hoofd. Het was een enorme klus om de oude verf er af te steken. Uiteindelijk was het dan zondagmiddag kaal. Toen eerst maar eens de boel opgeruimd want de hele vloer lag vol met witte snippers, wel 10 kilo. Daarna nieuw plastic op de grond gelegd en toen kon het verven met de 'acrylverf' beginnen. Dat was nog een hele gebeurtenis. Omdat het planfond al iets ouder is zijn de hoeken niet meer helemaal stevig en sommige hoeken scheurden ook al een beetje, zag ik tijdens het afsteken. Ze waren met de vorige verfraaiing al eens gerepareerd. Dan moet er nog eens 7 kg verf op dat plafond en zal het dat houden is dan de vraag. Maar een keuze had ik niet dus smeren die verf. bij het verven rekte het plafond helemaal uit en ging het plafond doorhangen. Het kwam naar beneden, het leken wel zakken die aan de zolder hingen. Zondagavond zag het er zo uit! Het goede was dat het ondanks de verf nog hing.  Dus met zorgen over het planfond de nacht in.
 De volgende ochtend was ik alweer vroeg wakker. Ik dacht, " eruit en de rest van de kamer gaan schilderen" De muren van de ' matsal ' zijn geel en we vinden dat niet heel erg mooi. Wij hebben RAL 9010 in de gedachten. Toen ik beneden aankwam zag het plafond er ietsje beter uit. Echter fraai was het nog steeds niet; niet zo als de representatie van een mooi strak wit geschilderd planfond die ik in mijn hoofd heb zitten.
De maandag heeft zich gevuld met het sauzen van de wanden en de openhaard met gewone latex muurverf. Dat ging zonder prolemen . En omdat ik nu toch lekker bezig was heb ik de plinten langs de vloer en de ramen eerst in de grondverf en maandagavond nog in de glansverf gezet. Het was een positieve dag want het plafond ging er steeds meer als een plafond uitzien. Het werd strakker en strakker.Gisteravond hebben we de kamer schoongemaakt en weer ingericht. Een strak plafond dat er schitterend uitziet. Gerrit en ik hebben er alle vertrouwen in dat we nog jaren plezier van dit plafond kunnen hebben.
In de  plafondwerkzaamheden kom ik toch ook mijn leeftijd weer tegen. Mijn hele lijf doet zoveel pijn dat ik er niet van kan slapen. Vandaar het merkwaardige tijdstip waarop ik deze blog schrijf. Het is half drie in de nacht. Duik nu eerst mijn bed maar weer in want morgen om 8.00 uur komt de monteur van de kachel een radiator installeren in de kelder. Kan dus niet lekker uitslapen. We hebben een lekkere actieve vakantie!

6 opmerkingen:

 1. Wat is het een schitterend mooie kamer geworden.
  Mijn complimenten hoor.
  Hoop dat de spieren weer een beetje tot rust gekomen zijn voor een volgende klus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag heb ik de radiator nog geschilderd, die bladderde ook helemaal af. Nu is het klaar. De vloer zou nog in de olie kunnen maar dat kan ook een andere keer. Leuk om zo even een reactie te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De foto's zijn wat donker, dus het is niet helemaal goed te zien, maar het lijkt erg mooi geworden. En kom jullie de leeftijd weer eens tegen, doe ze de groeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is de keamer mooi wurden. It plafond is echt mooi opknapt, it liket folle better no. En de muorren hawwe jimme ek snel oerverft sees. Ik sil dit wiekein en folgende wieke ek beginne maai myn muorren ien de ral 9010 te setten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hej Suzz,
  Fijn om efkes wat fan dy te hearen!! Do hast hjir west en do wist hoe ut der utseach…
  Nije wike sist sels oan de slach. Foar dast der muurverf op dochst mast der ears wol efkes Voorstrijk op dwaan. dus dat mast ek oanskaffe. Mar miskien wist dat wil….

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat in moai resultaat, helemaal super! En wat een wurk is t west. Mar t resultaat is de inspanning seker wurg. No mar lekker genieten fan jim Sweeds paradijsje en hopelik bekomme de spieren dan snel. Groetsjes ut Brooklyn!

  BeantwoordenVerwijderen