zaterdag 14 juni 2014

Projecten…...

Deze vakantie hebben we ons een aantal projecten voorgesteld. De altan verven, het pad uitgraven, de overloop schilderen, de hekjes schilderen en de oprijlaan herstellen en de entree naar de kelder herstellen en schilderen.
Een aantal projecten zijn klaar zoals de hekjes en de uitgang van de kelder, een aantal naderen de voltooiing, zoals het pad uitgraven en de altan schilderen.  Een aantal zaken zijn we nog druk mee zoals het afschilderen van de overloop.
De altan had al klaar kunnen zijn maar gisteren was het weer nogal wisselvallig en zijn we binnenshuis aan het werk geslagen. Gerrit heeft de printer in het netwerk gezet, de lampjes in de serre opgehangen, naar de hamer gezocht (die zijn we nl kwijt) en de koelkastdeur de andere kant om laten draaien. Ik ben naar de overloop gegaan en heb een begin gemaakt met het kozijn waar voor de helft verf op zat en voor de andere helft niet meer.
Dit is het kozijn van de overloop. Hier heb ik het kaal gemaakt met een schraapstaal.


Het kozijn in de grondverf


 In het kozijn zitten 3 ramen met 6 raamkozijnen omdat het dubbele ramen zijn. Het schilderen is daarmee een hele klus. Waneer ik het schilderen noem vind ik het lang duren, daarom noem ik het restaureren. Dan mag het meer tijd kosten. Ik ben nu twee volle dagen met het raamkozijn in de weer geweest. Hieronder zie je een dubbel kozijn waarvan ik een deel heb kaalgeschraapt en het andere deel nog wacht op zijn beurt.

detailfoto van het raamkozijn. Een deel kaalgeschraapt en het andere deel moet nog.

Hier ze je het raamkozijn en de aflakverf.


Omdat het vandaag een dag was met veel mooi weer heeft Gerrit het pad afgemaakt. Dat project is nu klaar. De natuurstenen tegels zijn allen uitgegraven, met een mesje hebben Gerrit en ik al het gras en wortels tussen de tegels weggehaald en ten slotte heeft Gerrit grus tussen de tegels aangebracht. Zo is het een mooi geheel geworden.
 Zo hebben we een oorspronkelijk detail van het huis weer terug gebracht.
Na gedane arbeid is het goed rusten en na een dag hard werken hebben we een lekker wijntje gedronken op onze altan, zittend in de namiddagzon.
Op speciaal verzoek van Henk voeg ik ook een foto toe van de situatie zoals die was voordat Gerrit de paden uitgegraven had.


6 opmerkingen:

 1. jimme hawwe wier in doe-fakânsje enen wot wurdt it moai allegearre

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja we binne drok dwaande. De lea docht us de sear fan. En het knapt allegeare mooi op. We hawwe hjir bijna alle dagen hiel mooi waar, het is ek lekker om bezig te wezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De letste foto is erg mooi. Kin ik nog een foto fergeliek oanfreegje fan foar en nei it wurk oan it paad troch de tun.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. J dat kin wil ik sil der en foto opzette.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het op beide foto's wel mooi lijken eigenlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja dat komt omdat het allemaal mooi is, echter wat moet je met een hek zonder pad…
  Nu hebben we een pad naar een hek, zoals het vroeger is aangelegd.

  BeantwoordenVerwijderen