dinsdag 17 juni 2014

Chiffonje från sekelskiftet och staketspjölor

Vandaag was een dag onderweg. Gisteravond vond ik op Blocket een advertentie waarin staketspjölor en een anker werden aangeboden. Nu zitten we niet te springen om een anker maar de staketspjölor die kunnen we wel gebruiken. Staketspjölor zijn plankjes die je gebruikt voor een hekwerkje rond je terras of je balkon. Nu….. we hebben een balkon maar zonder hekje er omheen. Op een foto van vroeger waarop ons huis te zien is zie je het balkon met een houten hekje. Dat willen we dus graag weer in originele staat terugbrengen. Dat kan met deze staketspjölor. Dus contact gelegd via sms en ja hoor ….. vandaag konden we langskomen. Dat werd een reis naar Örebro. De plankjes zagen er prima uit dus gekocht en de rest van ons bezoek aan Örebro doorgebracht in …… javisst…. de bouwmarkt!!
Daarna weer terug naar huis en daar contact gelegd met iemand die een leuk kastje te koop aanbied op Blocket. We konden in een keer door naar Mariestad (ongeveer 45 minuten rijden bij ons vandaan). Daar een kastje bekeken. Het kastje komt uit de inboedel van de schoonmoeder van de verkoper. Zij was een aantal weken terug overleden en haar vader heeft het kastje zelf gemaakt. Zelf konden ze het kastje niet houden omdat er recent was verhuisd van een grote woning met vele kamers op het platteland naar een klein drie kamer appartement in Mariestad. Kastje gekocht. Een mooie aanwinst in onze hal waar ook het bankje staat waar ik recent over schreef.

De kar waar de kast in zit voor het transport

Kraanvogels die opvliegen


 Je zult je afvragen waarom er tussen de afbeeldingen van het kastje ook een foto zit van een boot op een trailer. Wel die foto gaat dus niet over die auto met boot op trailer maar over het volgende. Al een hele poos reden we achter deze boot. We hadden en samen al fantasieën over zoals…. is het een zware boot, waarschijnlijk niet wat er zitten maar smalle banden onder de trailer, waar ga je vissen, met hoeveel hengels ga je vissen, etc. Plotseling moesten we volop in de remmen om niet tegen de boot op te botsen, ook de boot moest volop in de remmen omdat er twee kraanvogels midden op de weg stonden te pauzeren. Ze schrokken natuurlijk net zo van ons als wij van hen en ze vlogen weg. Als je goed kijkt op de foto zie je ze wegvliegen.

Het kastje staat prachtig vind ik…

Verder is de altan dan eindelijk klaar.
 Ik moest er ook even aan wennen maar hier zie je toch echt Gerrit aan de kwast. In ons huwelijk is de taakverdeling meestal heel duidelijk. Ik ben de schilder. Terwijl ik boven druk bezig was met het afschilderen van de allrum (overloop) en even naar de kelder moest om een nieuwe kwast te halen zag ik uit mijn ooghoeken Gerrit op de ladder staan de laatste planken van de altan wit te schilderen. Snel een foto genomen want dit zie ik voorlopig niet weer.

Hier zie je de altan. Omdat hij zo mooi geworden is hebben we besloten hem nog mooier te maken en de begroeiing, bestaande uit diverse soorten (on)kruid, te verwijderen en er keien neer te leggen die we vonden naarst ons huis. Dit betekent overigens de aarde omwroeten en alle stukjes wortel die je tegenkomt eruit halen. Een heel werk om zo het zevenblad de baas te worden.
 Vanavond leggen we nog de laatste hand aan de allrum (overloop) en daarover zal ik de volgende keer berichten.

Gerrit is nog wat doorgegaan met schatgraven. Hij heeft nu alle verborgen paden rond het huis opnieuw uitgegraven. Compliment voor Gerrit, want dit was een reuze karwei. Rond de altan ligt een stap-tegelpad, van de keuken naar de oprit ligt een pad en rond het mattenrek ligt een plateau. Dat ligt er nu weer prachtig bij. Ik zal een dezer dagen het mattenrek nog mooi groen verven net zoals de rest van de hekjes, dan is het een mooi geheel.


8 opmerkingen:

 1. Wat in leuk kastje en wat begint it hus er al mooi ut te sjen! Ik fien de altan heel mooi skilderd, en de paadjes lese er ik mooi bij sa. Jim binne mar hurde oan it wurk. Maar miskien jout it ek wol in soad voldoening wanneer je t resultaat steeds meer beginne te sjen. Salang jim er mar plesier ien ha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig!!! Wat maken jullie er een mooi plekje van. Wat kan je dan blij wezen met tweedehands dingen van Blocket. Mooi kastje trouwens! Wij hebben nu weer een mooie ijzeren trap gekocht via Blocket, maar bij ons in de straat en werd nog gebracht ook. Helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat raar! Ik zet op 19 juni om 0.10 uur de reactie hierboven op je blog. Maar deze geeft aan 18 juni 15.09 uur. Daar klopt iets niet!

   Verwijderen
  2. Dan zat je nog laat op internet Nel. Ik had het al opgemerkt dat de tijdsaanduiding niet klopt maar weet niet hoe ik het kan veranderen.

   Verwijderen
 3. 你们瑞典的房子看起来越来越漂亮。 你们都辛苦喽!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is raar. Ik schrijf een leuke reactie op jouw laatste bericht, maar zodra ik deze publiceer staat alles er plots in het Chinees. Hier klopt inderdaad iets niet!

   Verwijderen
  2. Deel een is * Jullie Zweedse huis wordt maar mooi* vlg Google translatie. Het tweede deel van je opmerking is me niet zo duidelijk.

   Verwijderen
 4. Zou Mao er tussen zitten…
  ik weet niet wat er niet klopt. Als ik zelf een bericht schrijf staat er ook een andere tijd boven. Ik zal het eens uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen