zondag 19 mei 2024

Waar zijn we nu?

Op de camping te Kyrkhult zouden we de drukte van Pinksteren overbruggen. Vandaag was het er echter zo druk dat we vanochtend zijn vertrokken. Er waren velen die met dit fantastisch tropische weer, een mooi rustig campinkje zochten blijkbaar. En een ieder leek elkaar te kennen en men liep over en weer, wij hadden er genoeg van! We hebben er drie fantastische dagen gehad en de laatste anderhalve dag die vergeten we weer.

Wat wel weer heel leuk was is dat we vandaag naar Tingsryd zijn gereden. Daar is de Börjes, dat is een winkel waar ze van alles hebben, een winkel met een lange historie. Je kunt er ook een kopje koffie krijgen met bijvoorbeeld een rijkelijk belegde räksmörgås, dan betaal je voor de koffie 1.50 kronen en voor de smörgås 39 kronen. (Ik deel altijd door 10 en doe er dan nog een beetje af om zo bij de euro's te komen; 3.50 euro samen zegt Gerrit) Altijd wanneer we in de buurt zijn gaan we er eventjes naartoe. Zo ook vandaag! We hadden een lijstje gemaakt van zaken waar we naar wilden kijken en we zijn gedeeltelijk geslaagd. Heel leuk om daar weer eventjes te kijken.

Om in Tingsryd te komen moesten we Urshult passeren. Dat is de plek waar in 1976 voor ons de liefde voor dit land begon. Vandaag reden we er weer door en het was niet veel veranderd. De huizen zien er ietsje welvarender uit maar verder is alles nog zoals het was. Op de foto hieronder zie je de kerk van Urshult (1808).


Ja en dan wordt het volgende item in deze post er eentje van ...... Waar zijn we?

Hier de foto's!
















 Ben je hier nog nooit geweest dat kun je het niet weten natuurlijk maar ik weet zeker dat er lezers van mijn blog zijn die het goed zullen herkennen. Ik hoor het graag. Morgen ga ik er meer over vertellen.

Warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd....



2 opmerkingen:

  1. Dag Johanna en Gerrit.

    Jullie maken weer een mooie tocht! Volgens mij zijn jullie in Torne aan het meer Åsnen. Het restaurantje op de foto ligt aan Brovägen 8 in Torne.

    Groet,
    ../Wilfred

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat klopt helemaal!! Het Åsnen daar begon onze liefde voor Zweden lang geleden. Een speciale plek voor ons. We komen er graag!
      We maakten idd een heel mooie tocht en de zuidkust was echt een verrassing!
      groet Johanna

      Verwijderen