maandag 27 mei 2024

Een kinderkamer

 Waar zijn we nu weer mee bezig? Iets waarover ik vanochtend nog geen gedachte had gehad. 

Binnenkort hebben we weer 'full house', iedereen komt thuis voor de bruiloft. Met onze twee kleine schatten erbij wordt het nu steeds wat meer puzzelen over waar iedereen een goede plek kan krijgen. Ook graag een plek die je voor de nacht goed kunt verduisteren om zo de slaapduur op peil te houden. Tenslotte is het hier bij ons het grootste deel van de nacht licht. 

Gerrit en ik hadden bedacht een extra kinderkamer in te gaan richten. Maar ja waar haal je die vandaan? Wel we hebben boven twee kamertjes die we gebruiken als opslachruimte. Al heel lang stond er op onze klussenlijst dat we die bergingen op moesten ruimen. Vandaag was het zover. Het was donker weer en af en toe regen en onweer dus een klusje binnenshuis had de voorkeur. Zo ontstond het plan om goed op te ruimen zodat de inhoud van de berging met een deur naar de overloop leeg zou komen, dus alle spullen in één berging. Daar gingen we mee aan de slag. Dat gaf op de overloop erg veel troep!

Die troep zijn we eerst maar gaan schiften in zaken die we moeten bewaren (zo weinig mogelijk), zaken die naar de kringloop kunnen en zaken die weggegooid kunnen worden. De laatste twee zetten we beneden neer en Gerrit vatte de koe bij de horens en bracht de weggooi rommel gelijk naar de 'återvinning'. Dat ruimt lekker op!

Daarna de berging schoonmaken en de spullen weer een plekje geven. Eigenlijk zouden er wat planken langs de wand moeten komen maar die hebben we niet en de troep moet eerst wel aan kant. Dat kan later ook nog wel eens op een donkere dag.



Nu waren we zover dat we in één berging een beetje hadden en de andere berging leeg. Die berging dat gaat de kinderkamer worden. Eerst heb ik de wanden afgenomen met 'målartvätt', toen het schuine plafond gewit met muurverf, daarna de afdeklatjes (die mintgroen waren) wit geschilderd, daarna kreeg ik een ingeving om de kopse kanten van de kamer op te vrolijken met een leuk stukje behang dat ik nog wel in mijn behangdoos had zitten. Toen alle troep weer opgeruimd en nu zijn we een kinderkamer rijker. Alles mooi fris en nog wat spullen opscharrelen om de kamer in te richten.




Nu het kamertje zo leeg staat valt de afmeting ervan best nog mee. Genoeg ruimte voor twee bedjes en het speelgoed.

Het was een ouderwets dagje hard werken!

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons! Wordt vervolgd.....



2 opmerkingen:

  1. Prachtich, hoe't jim fan sa'n ferlern hoekje opiens sa'n skattich plakje meitsje kinne!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja no, it kostet wol wer eefkes in dei en wat spierpine mar no is it in leuk hoekje wurden.

      Verwijderen