zondag 26 december 2021

Kerst 2021


Een warme en gezellige kerst dat wensten wij iedereen toe!!

 De eerste kerstdag zit er inmiddels op, we zijn te laat met de kerstwens. De dagen eraan vooraf gaan meestal op aan het doen van inkopen en het treffen van voorbereidingen voor de kerstmaaltijd. Zo ook dit jaar. Net als velen zijn wij niet met de hele familie bij elkaar. Dat kan nu om diverse redenen niet. Gelukkig ontstaat het samen gevoel toch een klein beetje omdat we kunnen bellen en elkaar foto's kunnen sturen. En wij mogen nog niet eens mopperen. Greetje is bij ons gekomen vanuit Engeland. Haar reis is goed verlopen, ze heeft zich nu tweemaal getest (alles goed) en bovendien is ze al geboosterd. Suzanne en Fredrik zijn gisteravond ook gekomen, zij hadden eerst 'Jul' gevierd met Fredrik's familie. Ook zij hebben zich eerst getest voordat ze naar ons toekwamen. Het is even wat gedoe maar zo kan het dan toch, bij elkaar zijn bedoel ik.

De omstandigheden waaronder we kerstvieren zijn verder optimaal. We hebben serieus winterweer met 's nachts temperaturen van minus 13 graden en er ligt sneeuw. Het is werkelijke een prachtig gezicht en als je naar buiten gaat dan moet je je dik inpakken tegen de kou. De Muppets doen met dit weer aan snelplassen. We hebben ze werkelijk nog nooit zo snel zien plassen. Het is eventjes naar buiten en zes seconden later staan ze alweer voor de deur. Het wandelen met hen slaan we nu maar even over. Gösta nemen we wel mee naar buiten maar niet voor een hele lange wandeling. Hij heeft geen jas en de sneeuw smelt tussen zijn tenen en vormt daar dan ijsklompjes. We vragen ons af of hij wellicht ook sneeuwschoenen moet dragen. Met goede wanten en een lekkere sjaal kunnen we zelf de koude goed weerstaan. Omdat het zulk mooi weer is zijn we naar het uitzichtspunt bij Grotteberget gelopen. Vanaf daar hebben we een prachtig uitzicht over de omgeving hier. De foto aan de top van deze post is daar genomen. Heel erg mooi!









Gistermiddag hebben we de hele middag in de keuken doorgebracht. We hadden afgesproken om een eenvoudige kerstmaaltijd samen te stellen maar om voor iedereen een lekkernij te hebben werd het toch nog weer een heel gebeuren. Gelukkig kunnen we er meerdere dagen van eten :-)




Het ziet er gezellig uit zo op de foto en dat was het ook.

Voorafgaande aan ons diner hadden we nog de kerstcadeautjes uitgepakt. Altijd een feestje cadeautjes krijgen. Iedereen zou voor een klein bedragje iets voor de ander kopen en het was een feest! Ik kreeg van de kerstman een digitaal fotolijstje. Nu kan ik alle foto's van Julian en Emke elke dag voorbij zien komen, de nieuwe foto's stromen er zo in. Fantastisch!


Wij gaan op voor de tweede kerstdag, traditiegetrouw Greetje's verjaardag. 

Ontvang een hartelijke groet van ons en wordt vervolgd!
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten