dinsdag 28 december 2021

God fortsättning

 Tweede kerstdag, tevens Greetje's verjaardag (37) was een heel gezellige dag! Na de drukte rond het diner van de eerste kerstdag hebben we het allemaal rustig aan gedaan. Omdat het nog steeds heel mooi winterweer is zijn we opnieuw naar het uitzichtpunt bij Grotteberg gelopen, met z'n vijven deze keer. Het is even een klim maar het was er nog steeds adembenemend mooi.





's Avonds ook geen drukte in de keuken, gewoon de resten van de vorige dag. Fijn dat we er twee keer van konden eten. En nog net eventjes voor het eten ook nog de keuken aan kant, dat is heerlijk!


's Avonds hebben we nog een mooie film gekeken. Niet allemaal want Fr. en S. waren verdiept in een ingewikkelde puzzel waarbij je A's en B's en C's en D's die door elkaar stonden in kolommen moest sorteren. Het verschuiven van de letters kost punten en de clou is dat je voor zo weinig mogelijk punten de letters in de juiste kolom krijgt. Het was een heel gedoe, uiteindelijk vond S. vanochtend een oplossing maar nog niet helemaal de juiste. Ondergetekende loste de puzzel uiteindelijk op :-) :-). Fr. programmeerde vandaag nog een tool waarmee je de oplossing kon genereren als onderdeel van een soort van competitie op zijn werk. 
De film ging over een moeder die haar eerstgeboren kind zoekt en op haar zoektocht wordt geholpen door een journalist. Haar zoon, in het klooster geboren omdat de tiener moeder ongehuwd was en de vader uit beeld verdwenen was, werd door de nonnen weggegeven aan een Amerikaans echtpaar (moeder en kind waren Iers). De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en ik vond de film zeer de moeite waard (Philomena).

De laatste dagen van dit jaar zijn aangebroken, de 'mellandagarna' worden deze in Zweden genoemd. Dat zijn de dagen tussen kerst en oud en nieuw (mellan=tussen). De groet die op normale dagen altijd bestaat uit hej of hej hej is op deze dagen 'god fortsättning' (een goede voortzetting) We wensen iedereen dan ook een 'god fortsättning!' 


Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen:

  1. Wat mooi wer, en wat leuke minsken allegearre! Leuke mellandagarna en goeie fortsätting!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha dankewol Sjoukje en foar dy en allen dy't dy leaf binne 'ett gott nytt år!'

      Verwijderen