vrijdag 11 oktober 2019

Vasten als onderdeel van behandeling bij reuma en kanker.....

Dokters van morgen uitzending met antoinette Hertsenberg

Gerelateerde afbeelding

Dat is nu toch wel heel toevallig. In mijn blogpost van gisteren schreef ik over het boek dat ik aan het lezen was. Inmiddels heb ik het uit. In het boek worden uitputtend alle aspecten van een Ketogene voedingswijze besproken. Vanavond stuit ik op de uitzending met Antoinette Hertsenberg in bovenstaande link!
Een ketogene voeding is eigenlijk ontwikkeld als een nabootsing van vasten als een behandelmethode voor kinderen met een ernstige vorm van epilepsie. Bij vasten dalen je bloedsuikerspiegels en heb je geen insulinepieken,  je insuline blijft laag. Bij langer vasten raakt je koolhydraatreserve op en gaat je lichaam over op het verbranden van vetten, die volop aanwezig zijn en waarin pieken en dalen niet aan de orde zijn. Dat is precies wat er bij de ketogene voedingswijze ook gebeurt. Je lichaam heeft niet meer koolhydraten als energiebron maar vetten. De overgang naar een vetverbranding en het ketogeen dieet heeft een aantal belangrijke gezondheidseffecten zoals het verminderen van inflammatoire processen in je lichaam, een verbetering van je energieniveau en verbetering van je stemming en een verbeterd cognitief functioneren (je bent scherper). Het mooie is ook dat je nooit meer honger hebt vanwege de lage insulinespiegels in je bloed.
In het boek dat ik las wordt ook geschreven over het echte vasten. Vaak is dit een onderdeel van de ketogene voedingswijze, zelf heb ik net een driedaagse vast achter de rug. En eigenlijk heb ik elke dag een vastperiode na het eten van mijn laatste maaltijd en het volgende ontbijt probeer ik altijd 12 tot 14  uur niet te eten, dit heet intermittent fasting.

In het boek wordt ook beschreven wat de effecten van vasten zijn, dit zijn dus ook de effecten van de ketogene voedingswijze omdat dit zoals eerder al aangegeven een nabootsing is van vasten.

Wat schets mijn verbazing dat ik surfend op het internet zonder ernaar te zoeken, stuit op het filmpje in de link boven deze blogpost. Die link gaat o.a. over vasten als onderdeel van de behandeling van reuma en kanker. Het vasten lijkt in deze behandeling zeer goede resultaten te geven echt verbazend. Antoinette Hertsenberg doet samen met twee andere personen een vastmethode over een periode van 6 weken. De resultaten van de verschillende soorten vasten, gevolgd door haar en de twee anderen, worden in dit programma besproken. Ik wil het filmpje van harte aanbevelen. Klik op de link of op het plaatje, maak je keuze ten aanzien van cookies en vervolgens kom je in de uitzending.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten