zondag 23 juni 2024

Ljungdalen-Galåbodarna -Östersund

Gisterochtend werden we op Flatruet wakker met mooi weer. We hadden een rustige nacht gehad. Zeker een andere ervaring dan onze eerste keer daar, toen waaiden we bijna met caravan en al om. Gerrit heeft de caravan toen midden in de nacht nog met de neus in de wind gedraaid. Vannacht was het dus heerlijk rustig. 
De volgende ochtend maakten we na ons ontbijt opnieuw een fijne wandeling over de fjällen. Wat is dat toch heerlijk en met mooi en helder weer heb je zo'n prachtig uitzicht! 




Kijk toch eens die beelden, je kunt er zo een behang van laten printen. Toen we daar zo liepen moesten we nog even denken aan de winter toen net de Corona uitbrak. Wij waren toen te gast bij P en J. Zij namen ons op de sneeuwscooter mee voor een tocht over deze fjällen. Wat was het er toen ook indrukwekkend mooi. Fijne herinneringen!!
Wat ik zelf ook mooi vind is dat je op zo'n plek zoveel mensen ziet die veel eerbied voor de natuur hebben en die er net als wij zo van genieten.

Na de wandeling met Gösta maakten we Bosse klaar voor vertrek. We hadden een heel mooie tocht en vanwege het lage tempo trok de wereld langzaam aan ons voorbij. De weg over Flatruet is een grusväg dus hard rijden kan je er sowieso niet. Voorbij Ljungdalen kwamen we gelukkig weer op een verharde weg. Maar ook daar is het nog uitkijken want in deze gebieden heeft een weg erg te lijden van de winterse omstandigheden. 


We reden op de weg van Ljungdalen - Aserna en passeerden daarbij de Fiskecamping waar we in 2019 een nacht hebben gestaan. Die camping zelf is niet bijzonder maar wat destijds wel bijzonder was, is dat je er heel lekker kunt eten. Dat hebben we toen met H en Ch gedaan en we hebben ook daaraan nog leuke herinneringen. (Ja we worden ouder en we hebben een hoofd vol herinneringen.) Nu reden we door. Ik had op de stellplatz app gezien dat na 2/3 deel van de weg te hebben afgelegd er een afslag kwam en dat er aan die weg een camping zou zijn met goede reviews. We namen die afslag en kwamen terecht op een grusväg waarover deels nieuw grof 'grus' (grind) was uitgestrooid. Het was echt verschrikkelijk om over te rijden. Maar we zetten door en na 11 km kwamen we aan bij de camping. Eigenlijk was het geen camping maar een soort van kleinschalig particulier vakantie-oord. De beheerders, een duits echtpaar, woonde er zelf en er waren een aantal vakantiehuisjes heel mooi gesitueerd op het terrein, alles zag er heel verzorgd en goed uit. Toen we bij de entree-boom stonden kwam de beheerder al op ons toe en ze vroeg ons of we op de camping wilden verblijven. We vertelden haar dat dit ons plan was waarna we door konden rijden naar achteren. Daar was achter twee schuren een soort binnenplaats waar 5 campers konden staan op grind. Daar stonden we..... zonder uitzicht op een plek waar het stikte van de muggen en de knoeten. We hebben de rest van de middag en de avond binnen gezeten. De voorzieningen van deze locatie waren meer dan prachtig, volmaakt zou je kunnen zeggen en brandschoon. Bij alles hing een kaartje met instructie zoals bijvoorbeeld ''wacht 70 sec op het warme water, gebruik bij het douchen niet teveel water zodat wij gratis douchen kunnen blijven aanbieden.'' Ik kreeg het er benauwd van. Galå Fjällgård 62.8417.13.8269 Ik beschrijf dit zo uitgebreid omdat op de app bijna uitsluitend heel positieve reviews staan (meestal in het Duits) en omdat wij het beiden niet vonden kloppen met de realiteit wat betreft de plekken voor campers en caravans. Samenvattend, een heel mooi vakantieverblijf in een prachtige omgeving met uitstekende voorzieningen, heel verzorgd en aangenaam wanneer je niet met een camper komt. Dan sta je achter de schuur met uitzicht op bouwmateriaal en sneeuwscooters en ander gereedschap voor ook nog een 350 kronen per nacht en wanneer je ietsje later vertrekt dan 12.00 uur 's middags moet je per uur 50 kronen extra betalen. Ik kan er geen beelden van laten zien omdat er geen foto's op sociale media mogen worden geplaatst. Dit in verband met dat de beheerders zelf ook op de locatie wonen (iets wat ik overigens wel begrijp).

Vanochtend vroeg zijn we gevlucht voor de muggen en de knoeten, zijn we weer terug gereden naar de weg waar we vanaf kwamen en hadden we wederom een prachtige route. Langs een van de meren die we passeerden zagen we ook nog een prachtige plek waar we zo hadden kunnen staan :-(.....

Snel weer vergeten natuurlijk want van frustrerende herinneringen word je niet gelukkiger. Wij reden richting Östersund. Van Asarna naar Svenstavik waar we even boodschappen deden bij de ICA en daarna door naar Myrviken. Daar de brug genomen over het Storsjön en langs de kustlijn naar het noorden gereden naar Östersund, weer een brug genomen naar Frösön, toen richting Krokom en nu staan we op de camping van Lit! Ik hoop dat je het kunt volgen en ik doe aan het einde van deze post nog even een kaartje met de route.

kerkje Orrviken

gezicht op Östersund


brug naar Frösön

De camping van Lit is wel helemaal het tegenovergestelde van de vorige camping. Je mag er zelf een plekje zoeken, je hoeft niet terug te komen om te vertellen waar je staat. Wil je de volgende dag of wanneer dan ook vertrekken dan zie je maar wanneer je zover bent als het maar voor de avond is (geen stress staat er op de folder). Alle voorzieningen zitten bij de prijs in, er is gratis internet op de hele camping met een goed bereik etc. Een heel ontspannen atmosfeer hier op de camping van Lit.

We hebben nu even een paar dagen wat donker weer en het regent af en toe. Verderop in de week knapt het weer, weer ietsje op. We zullen zien, we zitten droog tenslotte.

Hier het kaartje vanaf flatruet naar Galåbodarna:


Hier het kaartje met de route van Galåbodarna naar Östersund (Lit)

(het wordt even een foto omdat de route steeds verspringt wanneer ik de kaart van google maps in mijn blog wil plaatsen.)


We hebben het leuk en vermaken ons prima! Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons, wordt vervolgd.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten