dinsdag 7 februari 2023

De allrum XIII: We naderen de voltooiing

We naderen de voltooiing van ons werk aan de allrum en de trapdoorgang. Vandaag zijn we bezig geweest met afwerken van dingen. Gerrit heeft de vloer, die in de olie stond te drogen, gepolijst met een machine die we daarvoor hebben. We vinden de parketvloer heel erg mooi geworden. Het polijsten is een klusje waarvan je moe wordt in je armen want dat polijst ding, dat wil de rondte in en jij niet. Na het polijsten hebben we daarom maar even koffie gedronken en daarna is Gerrit bezig gegaan met het monteren van de laatste stukjes paneel in de hoek naast de inbouwkast met behang op de deur en rondom de radiator van de verwarming. Hier komt overigens ook nog paneel achter maar dat doen we deze zomer omdat we dan de radiator kunnen loskoppelen uit het systeem. Dat moet nu in de wintertijd maar niet dachten we. Verder heeft Gerrit nog de steunen voor de trapleuning teruggeplaatst. Morgen gaan we de trapleuning monteren en dan zijn we klaar met de klus allrum. 


Ik heb vandaag maar één klus gedaan en dat was het behangen van de stootplanken van de trap. Wel dat was een hele klus dat nam net zoveel tijd als het behangen van een hele kamer. Onze trap heeft 18 treden en in het begin deed ik één stootplank per half uur. De reden van de trage voortgang was dat alle stukjes precies op maat moesten worden geknipt. Anders plak ik het behang en snijd ik het bij maar daarvoor was bij de treden geen ruimte en bovendien wilde ik niet in de nieuw aangebracht kitlaag snijden. Lang waren we onzeker over de keuze om de stootplanken te gaan behangen. Bang dat het te druk zou worden. Nu het klaar is blijkt die angst ongegrond te zijn. Het brengt eigenlijk eerder een soort rust in het trapsgat omdat de trap nu is geïntegreerd in het geheel. Waar ik zelf ook heel tevreden over ben is het weglaten van de driekante hoeklatjes langs de zijkant van de trap. Ook dat maakt de trap rustiger. Ja...wat je allemaal al niet over een trap kunt schrijven :-)





Morgen komt de schoorsteenveger, gelukkig kan hij over de vloer lopen. Hij moet namelijk vanaf het balkon naar de schoorsteen klimmen. De sneeuw zal hem niet in de weg zitten, die is vandaag weer weg gedooid.

Voor vandaag heb ik het wel even gehad dus ik stop met schrijven. Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd.....



 

3 opmerkingen:

  1. Prachtig geworden!

    Groetjes,
    ../Wilfred

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjongejongejonge wat is dat prachtich wurden! Ik fyn de trep heel mooi. Komt ek wol troch dat skitterende behang! Is it trouwens gjin risico dat je dy 'stjitrânne' kapotskoppe no't der kwetsber behang op sit, at je nei boppen rinne? Of gebeurt dat net.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hej Sjoukje, ja dat lêste der hawwe we sels ek oer neitocht. We tinke dat it meifalle sil. We hawwe in foarse trep mei grutte brede treden. Boppedat lukt eltsenien hjir de skuon ut op de matte fan de foardoar. Juster hiene we noch de skoarstienreager en it earste dat er docht by de foardoar is syn skuon utlûke. Mei allinich sokken oan sit it wat tafalle tinke we. Ja en we witte sa njonkenlytsen wol dat neat oar ivich moai is.

      Verwijderen