zaterdag 24 april 2021

Een rondleiding

Zo ongeveer anderhalve week geleden hebben we de kweekbakken gevuld met zaden van diverse groenten voor in de moestuin. We hebben een stelling gemaakt die we voor het zuidraam in de eetkamer hebben gezet en in het zonlicht en de warmte groeit de boel als kool. Alleen de paprika moet nog opkomen maar ik weet nog van vorig jaar dat dit heel lang duurde. De courgettes groeien de bakken nu al bijna uit. Maar ik zet ze nog niet buiten want de afgelopen dagen hadden we nog weer nachtvorst.



Omdat ik ook wat kleur en fleur in de moestuin wil heb ik ook wat bloemenzaadjes gezaaid en ook die komen al heel mooi op. Af en toe kom ik een leeg vakje tegen, daar zijn denk ik de gedachten even weg gedwaald tijdens het inzaaien, niet meer wetend of er wel of niet een zaadje ingekomen was.

Mooie bloemetjes hebben we nu overigens ook. Ze staan nog even in de kamer maar met mooi weer kunnen ze buiten. Gerrit heeft ze gekregen voor zijn verjaardag en ik geniet mee. Een tweepersoonscadeau!


Vanochtend zijn we even door het bos voor ons huis gewandeld. Een korte wandeling voor ons doen maar wel de wandeling die we deze winter met Greetje  liepen. In die wandeling had Gösta steeds een plek waar hij wilde graven in de sneeuw. Voor de grap zeiden we dan dat hij  China aan het zoeken was. Vandaag liepen we er weer langs en regelrecht loopt hij naar de plek toe en begint er weer te neuzen.




Toen we weer thuis waren hebben we de caravan klus opgepakt. Die moet voor de inruil helemaal leeg worden gehaald en schoongemaakt. Ik dacht nog dat het een klein klusje zou zijn omdat ik hem voor de winter ook al had schoongemaakt maar we zijn er toch nog wel vier uurtjes mee zoet geweest vandaag. Alles eruit is al een heel gesjouw en dan alle hoeken en kieren schoonmaken, het viel me tegen qua tijd. Voor de archivering heb ik vanavond nog even een aantal foto's gemaakt zodat we niet zullen vergeten hoe onze 'witte met een rode streep' er ook alweer uitzag. Het is werkelijk een supermooie caravan en van binnen heel sfeervol en gezellig. Jammer dat ik de verlichting even niet aan kon krijgen want dan is het nog mooier.

Eerst maar even een foto van de buitenkant die dan weer niet de schoonheidsprijs verdient qua architectuur. Het is zo'n beetje zo van hoeveel meter Kabe wil je hebben....6.00 meter...oke dan zetten we daar de zaag in.

Maar dan de binnenkant. Ooit hebben we er drie maanden ingewoond en dat ging helemaal prima en dat was beslist niet afzien.

Hier de zithoek met een lederen bankstel uitgevoerd in gebroken wit met bijpassende kastenwand en stoffering. Je kon er echt heerijk zitten met je benen languit.

En hier dan de keuken uitgevoerd in warm eiken en voorzien van soft close deurtjes en laden. Wat je nu niet ziet maar wat wel heel mooi was 's avonds is dat achter de witte wand verlichting was aangebracht in warm wit. Echt prachtig!

We hadden zelfs een oven en een gril in de keuken. Het gasfornuis daar heb ik nog even extra op omgepoetst om de aanslag van de gaspitten af te krijgen. Dat is goed gelukt en het ziet er weer blinkend schoon uit. Alleen de strip aan de rechter buitenkant heeft wat gebruikerssporen. Dat was al direct in het begin en die had ik eigenlijk door de dealer moeten laten vervangen maar ja....klagen is niet mijn sterkste punt. Dat moet de nieuwe eigenaar dan maar doen. Handig in de keuken is dat je met één knopje alle laden in één keer kunt vergrendelen. Zo had je halverwege de rit niet de bestekbak op de grond liggen. Boven de bestekbak rechts zit nog een ingebouwde snijplank. Die heb ik nooit gebruikt want dat vond ik wat zonde.

Tegenover de keuken had je een lange kastenwand ook uitgevoerd in warm eiken. Vooraan onder het kastje met het glazen deurtje zat ooit een houder voor een TV. Omdat wij geen TV willen in de caravan, we lezen meestal of luisteren muziek of doen beide, hebben we die houder eraf gehaald. Die ligt in een kastje. In die wand was ook de grote ruime koelkast ingebouwd met daarboven een aparte vriezer. die kunnen functioneren op gas, stroom en accu.



Naast de koelkast hebben we de legkast. Die heb ik straks in de camper niet en die zal ik wel gaan missen. In de camper moet ik de kleding in kastjes bij de instap voor de bedden opruimen. Dat wordt dus een nederig klusje.


Naast de legkast bevindt zich de jassen-kast met een lekbak voor de schoenen. Door deze kast stroomt warme lucht zodat je altijd een droge jas pakt.
Onder de jassen-kast bevindt zich een kastje waarin het verwarmingssysteem is geplaatst. In de caravan heb je twee systemen voor verwarming een vloerverwarming en een convector-lucht verwarming. De convector-lucht verwarming circuleert door de hele caravan. Al zou het diep winter zijn zo met -25 graden dan kun je nog prima in de caravan vertoeven.


Naast de jassen-kast, dus in het hoekje achter is dan de badkamer. Daarin heb je een wastafeltje, een toilet en een douche. Nou ja...de douche die moet je zelf creëren door een gordijn dicht te trekken en dan de sproeikop die je bij het wasbakje ziet, aan te trekken. Je moet je tijdens het douchen dan even met de hand afspoelen. Maar goed..als je wilt kun je douchen, het warme water komt uit een boiler. Wij hebben de douche nooit gebruikt, ik douchte op de camping, of ik maakte gebruik van de buitendouche (die er ook is) of ik waste me bij de wastafel of ik zwom in een meer. Dat alles voldeed prima!


Hieronder zie je het douchegordijn. Wij hadden dat weggehaald maar nu met de eind-schoonmaak heb ik het weer terug gehangen. Misschien kan het beter in het andere hoekje bij de deur. Dan valt het oog er niet zo op.


Achterin de caravan is een vast bed, nu ik de foto zie bedenk ik me dat ik de sprei er nog in moet leggen. Het bed is voorzien van een matras met pocketvering en een zachte topper. Het ligt prima maar het bed is wat smal. Ik lag bij het raam en moest voor de nachtelijke plas altijd over Gerrit heen klimmen. Maar ja..kamperen is ergens behelpen natuurlijk. Het slaapkamerdeel kun je nog met een gordijn afsluiten. 


Zoals al eens eerder gezegd, het rijden met de caravan vond ik niet fijn, dat ligt aan mijzelf want nu met de Volvo reed het prima, die kon hem heel goed trekken. Bovendien hebben we een stabilisator laten monteren zodat wanneer de caravan zou gaan slingeren er een rem aanslaat die hem weer rechttrekt. Ik geloof dat dit in al die jaren één keer het geval is geweest toen we door een kuil reden. 
Het wonen in de caravan dat was heerlijk, dat had niet anders gehoeven. Dat zal ik best nog wel gaan missen want in de camper hebben we minder ruimte en niet meer zo'n heerlijke ruimte zithoek.

Wel hij ziet er nu pico-bello uit, al zeg ik het zelf. Ik hoop maar dat de nieuwe koper er net zo goed op gaat passen als wij dat hebben gedaan.

Dit was dan de rondleiding door onze 'Witte met de rode streep'.

Heb het goed dit weekend en ontvang een hartelijke groet van ons!

Wordt vervolgd......

2 opmerkingen:

  1. Zo ik ben weer even bij gelezen. Nog van harte met de verjaardag van Gerrit. Mooie caravan trouwens. Supermooie bank in de caravan.

    Groet, Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor de felicitatie Diny! Ja die caravan is echt supermooi...en toch inruilen he! Met de auto ervoor zijn we 12 meter en dat is lang. Gerrit redt zich er prima mee, kan alle kanten uitrijden en bochten achteruit maken maar ik kan niet genieten van het rijden met de caravan. Met een camper gaat dat wat gemakkelijker. Dus....afscheid van deze mooie.

    BeantwoordenVerwijderen