woensdag 1 juli 2020

Hij staat....de badtunna

Lang is er over nagedacht hoe we onze badtunna of hottub van de losplaats voor bij de weg, naar achter in de tuin in onze spa-omgeving zouden kunnen krijgen. Er waren een aantal opties doordacht zoals optie I: de chauffeur van DHL vragen om achteruit onze oprit in te steken en naar achter te rijden om hem daar te lossen, optie II: de badtunna voor aan de weg op twee balken laten zetten om hem vervolgens over die balken die dan op het grus liggen naar achter te schuiven waarbij je de balken steeds verplaatst en optie III: vragen of de chauffeur de badtunna in onze aanhanger wil lossen om vervolgens met de aanhanger naar achter in de tuin te rijden en hem daar van de aanhanger te tillen en daarna de plaatsing op de houten vlonder. 
De chauffeur was van goede wil, ze heeft een poging gedaan om achteruit onze oprit in te steken maar aangezien ze een extra lange auto had vandaag lukte het niet de draai te krijgen. Toen heeft Gerrit gevraagd of ze de badtunna op de aanhanger wilde lossen. Die was uit voorzorg al voorzien van een extra vloerplaat en twee balken. Wel dat wilde ze wel doen en dat proces verliep prima. Omdat de lading met het zwaartepunt ietsje achter de as van de kar lag moest ik als contragewicht voor in de aanhanger gaan staan. Zo kon Gerrit zijn lading mooi naar achteren rijden. Zelf vond ik dat hij iets te snel reed maar ik heb me maar stilgehouden, het was allemaal al spannend genoeg.
.



en daar staat ie dan...
 
Gerrit, Henk en ik hebben de badtunna die voor vervoer op een pallet stond, gecontroleerd over balken van de aanhanger af laten glijden. Geland bij de spa is hij vervolgens zo op zijn kant blijven staan omdat Gerrit een aantal dingen moest checken en monteren. Toen hij hiermee klaar was hebben we het hele zaakje gekanteld zodat hij horizontaal stond en wederom op balken die op het laagst gelegen terras rusten, verschoven. Langs die balken konden we nu het bad mooi op zijn plaats schuiven. Al met al hoefden we op deze wijze bijna niet te tillen. Hij staat nu keurig en we vinden het allemaal prachtig staan. Aan de achterkant zie je de hele badtunna en de kachel en aan de voorkant zie je een deel ervan.




 Een deel van het hoge terras gaat een kast worden voor het filter en het antivorst systeem. Dit moet waterdicht en vorstvrij worden, dus Gerrit moet die kast flink isoleren.



Deze operatie is gelukkig achter de rug, ik zag er wel een beetje tegenop want in mijn hoofd kunnen dit soort dingen al snel 'enorm' worden. Maar er was goed over nagedacht met een veilige strategie en voordat we weer een stap verder gingen in de plaatsing beredeneerden we eerst wat er zou kunnen gebeuren en stelden we soms het plan nog een beetje bij.

Hij staat! Onbeschadigd en mooi passend in het terras.

wordt vervolgd.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten