dinsdag 4 februari 2020

Åre....

Åre

Ik heb een beetje problemen met mijn internetverbinding zodat het upploaden van mijn blog wat problematisch gaat. Maar hier toch een probeersel.

We zijn in Åre, dat ligt in midden Zweden ter hoogte van Östersund. Dit is de eerste keer dat we in dit ski gebied vakantie vieren. We vinden het hier echt super!
De reis ernaartoe was wonderbaarlijk. De reis was op zondag, we zijn denk ik de hele reis wel ongeveer 200 auto's tegengekomen! De rit voerde ons langs prachtige delen van Zweden. De negen uren reizen waren geen straf.
Mooi vroeg, zo rond een uur of drie kwamen we bij ons huisje aan. Dat is gelegen in Tegefjället en het huisje ligt ongeveer 150 meter van de skilift. Dus lekker thuis in de warmte de schoenen aan, dan de piste op en wegwezen.


Vandaag en gisteren hebben we mooi weer gehad, droog en af en toe de zon erbij. Morgen zal er geloof ik een laagje sneeuw vallen.
Het schrijven valt me vandaag ook wat zwaar, de appjes vliegen heen en weer. Henk en Chang zitten namelijk op Cyprus, samen met Chang haar ouders die al sinds begin januari in Nederland zijn. Ik was nog even bang dat hun reis problemen zou geven in verband met het Corona virus maar de problemen zaten erin dat men dacht dat ze voor Cyprus een visum nodig zouden hebben terwijl het deel waar ze verblijven gewoon Schengen is. Je zou toch denken dat er vaker mensen naar Cyprus reizen!
Maar goed weer terug naar Åre.
Vandaag waren we opgesplitst, Gerrit en ik en de rest. Die rest is vandaag op het hoogste punt geweest en daar was het lekker koud. Het skiliftstation daar bovenin was helemaal bevroren.









Ze hebben dikke pret gehad zo zonder ons, en wij ook overigens :-)
Zo vliegen de dagen voorbij, morgen hebben we feest dan is Louis jarig. Hij wordt 37 maar vanavond zou je dat echt niet zeggen.....
Hij stuurt mij zo de wereld over:.......

Gerrit leest onverstoorbaar een boek.. 'De meeste mensen deugen'...dat is een geruststellende gedachte!

Nou ja..... Ik laat het maar even voor wat het is!

Wordt vervolgd.....


P.S. De foto's van vandaag zijn genomen door Femke en Louis. Mijn batterij hield het niet daarboven in de vrieskou.



2 opmerkingen: