vrijdag 22 november 2019

Vandaag waren we 'het bokje'.....


Morgen is het kerstmarkt in ons dorp en hiervoor wilden wij, omdat we aan de hoofdstraat wonen, ons huis alvast wat in de sfeer brengen. Gerrit en ik hadden bedacht dat we een 'julbock' in de voortuin wilden plaatsen, ik schreef hier gisteren ook al over. Wel dat hebben we geweten vandaag. De hele dag zijn we bezig geweest met het optuigen van de bok!!
We zijn twee keer het bos in gegaan om takken te snoeien, twee maal een kruiwagen vol. Ik voelde met net een stroper. Gelukkig regende het en kwamen we in het bos geen andere mensen tegen. Het aankleden van de bok hadden we met de takken van één kerstboom, die we gisteren zouden kopen omdat we niet zomaar takken uit het bos wilden halen, niet gered. Er gaat heel wat groen om zo'n bok!
Na een uurtje of vier groen ombinden was de bok eindelijk klaar. We hebben hem nog extra versierd met rode linten en met lichtjes. Zelf vinden we hem nog een beetje aan de magere kant daarom hebben we maar gezegd dat het een jonge bok is, we wonen hier tenslotte ook pas anderhalf jaar en met de jaren kan hij wel wat verder uitgroeien :-)
We zijn begonnen met het omwikkelen van de kop, hij heeft een sik gekregen en een kuif, dat vonden we wel vriendelijk staan. Voor een jonge bok heeft hij overigens al flinke hoorns.

Toen hij helemaal klaar en bijgeknipt was hebben we hem eventjes laten proefbranden met de verlichting en beiden waren we dik tevreden over hoe het er nu uitziet. Voor een eerste keer kan het resultaat er wel mee door.




Zo staat hij nu in de voortuin.

Na het eten ben ik nog weer even gaan weven. Ik moest nog een klein stukje en aan het einde van de avond kon ik mijn werkstuk weer van het getouw knippen. Ook over dit resultaat ben ik tevreden. Een foto komt later wel een keer wanneer de feestmaanden voorbij zijn. Mijn ketting heb ik helemaal gebruikt, van de twaalf meter heb ik nu denk ik nog veertig centimeter over. Die heb ik nog laten zitten omdat ik misschien wel ga proberen er nieuwe draden aan te knopen en die door het riet en de schachten te trekken. Als dat lukt dan kan ik het ingespannen patroon namelijk nog eens gebruiken.




Toen ik aan het weven was heeft Gerrit de rest van de lichtjes nog opgehangen. We pakken flink uit dit jaar kun je wel zeggen. Morgen nog even de kerstboom in de vlaggenmast en dan zijn we er helemaal klaar voor.
Onze bok is wel 1.5 meter hoog maar zo tussen die enorme beuken lijkt het een miniatuurtje.


We waren vandaag maar mooi 'het bokje' met onze bok!


Inmiddels is het ook alweer vrijdag, het weekend begint en Gerrit en ik wensen een ieder fijne dagen toe.

Wordt vervolgd.....






Geen opmerkingen:

Een reactie posten