Renoveringsprojecten

zondag 11 september 2022

Zondag 11 september 'Valdagen'

Vandaag zondag 11 september was het verkiezingsdag. Gerrit was al vroeg uit de veren om de honden te laten plassen maar ik sliep een gat in de dag. Onbedoeld overigens! Na ons ontbijt belde Greetje ons en hebben we gezellig bijgepraat met haar en haar vriend Nima. De tijd zat ons op de hielen want we moesten voor 13 uur stemmen in het stemlokaal naast ons huis. Het lukte nog net! Het stemmen was snel gedaan. Vooraf hadden we een stembewijs met de post ontvangen waarop was aangegeven dat we voor de Provincie en de gemeente mochten stemmen. Alle partijen hebben natuurlijk ook post verstuurd met het verkiezingsprogramma en met de post ontvingen we van hen ook de stembriefjes. Voor de partij waarop wij stemmen hebben wij thuis onze voorkeur aangegeven en die briefjes namen we mee naar het stembureau. 

Daar aangekomen overhandigden we ons stemformulier en kregen we twee enveloppen voor onze stemmen. Achter de tafel zaten twee functionarissen. Een ervan kent ons en daarom hoefden we ons niet te legitimeren. Dat stond ook op het stemformulier aangegeven dat wanneer je geen legitimatie hebt, dat je dan iemand moet meenemen die kan bevestigen dat jij jezelf bent. Dat hoefden wij dus niet..... we werden herkend en we hadden natuurlijk legitimatie bij ons! Aan de hand van het nummer op ons stemformulier werden we afgevinkt en werden de enveloppen waarin we onze stembriefjes hadden gedaan in ontvangst genomen. Er werd nog even gecontroleerd of we de enveloppen hadden gesloten (wat natuurlijk het geval was want je wilt natuurlijk niet dat je stem verloren gaat). Je hoeft hier niet zoals in NL met een rood potlood te stemmen. Je mag gewoon met pen een kruisje zetten in het vakje voor de door jou gekozen kandidaat.

Daar liggen ze, twee valkuvert, eentje voor de provincie en eentje voor de gemeente. De landelijke uitslag hebben we helaas geen invloed op!

Nadat we onze stem hadden uitgebracht hebben we een 5 km lange wandeling gemaakt met Gösta en Arvid langs het Götakanaal. Daarna hebben we nog een klein ommetje gereden.

Langs het Götakanaal staat ergens een heel leuk beeldje op een steigertje. Ik heb hiervan al eerder foto's op mijn blog geplaatst. Nu zag ik voor het eerst dat aan de andere kant van het wandelpad ook nog iets moois is te zien.

dit beeldje vind je langs de waterkant


dit zie je langs de andere kant van het wandelpad.

Het was heerlijk verstillend daar langs het Götakanaal!


 In de namiddag hebben we heerlijk buiten nog een kopje koffie gedronken. Daarbij zagen we dat het stemlokaal druk werd bezocht zo op het einde van de middag.


Gösta gaf elke stemmer een hartelijke ontvangst zodat we die maar naar binnen hebben gebracht. Stel je voor dat er iemand is die wil gaan stemmen en omkeert vanwege het geblaf van onze hond....... dat zou je toch niet willen toch?

We zijn benieuwd naar de uitslag! Dat zal nog erg spannend worden!

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.....






Geen opmerkingen:

Een reactie posten