Renoveringsprojecten

donderdag 30 mei 2024

Werk

Mijn ogen zijn nu definitief goedgekeurd, ik hoef nu niet meer voor controles naar Jönköping alleen wanneer ik zelf denk dat dit nodig is. Na mijn vorige controle moest ik nog een behandeling voor nastaar ondergaan. Dat laatste klinkt zwaar maar stelde eigenlijk niets voor. Een paar keer een schot met de puntlaser en klaar was het. Geen pijn gehad. Het herstel is goed verlopen en de meting van de ogen is nu bijna gelijk in de zin van het ene oog een heel klein beetje plus, het andere oog een heel klein beetje min maar samen doen ze het prima! Als ik zou willen mag ik nog een laserbehandeling ontvangen om de ogen geheel op 0 te stellen maar ik ben nu heel tevreden. Ik kan alles zien zonder bril zowel van dichtbij als veraf. Dat traject lijkt dus nu afgesloten.
Die laatste controle was dinsdagochtend, na de controle konden we nog net even naar de Ikea om daar een paar dingetjes voor onze kinderlogeerkamer aan te schaffen, dinsdagmiddag hadden we namelijk afgesproken bij onze vakantie buren. Daar hadden we een heel leuke middag en aten we vers gebakken wafels met een keur aan hartig beleg en als afsluiting een traditionele wafel met room en bessen en aardbeien. Het was echt supergezellig en op deze manier zijn we ook weer een eet ideetje rijker. 
Zo was de dinsdag een heel gevulde dag.

Gisteren hebben we de hele dag in de tuin gewerkt. Gerrit maaide het gras en ik deed andere klusjes. Zoals bijvoorbeeld de hekjes overschilderen. Daarvoor hadden we uit NL Hammerite hamerslag groen meegenomen. Die kan ik hier namelijk niet vinden. Het schilderen van de metalen hekjes is altijd een heel gepiel vind ik. Elk spijltje heeft vier zijden en er is bijna geen doorkomen aan met die hekjes. In totaal heb ik een hele bus Hammerite leeg geschilderd. 

het staat er weer mooi fris bij

Aan het einde van de dag hebben we samen de oprit naar ons huis wat opgefrist. Toen Gerrit ging koken trok ik nog even sporen met de sporenhark. Wel die moeite had ik me kunnen besparen, vandaag zijn we er vele malen overheen gereden met auto en aanhanger zodat je van mijn sporen niets meer ziet.


maar eventjes zag het er heel mooi uit

Ik hoop nu maar dat de beuken de meeste bloemen hebben losgelaten. Onder de beuken moeten we jaarlijk drie keer rapen. Eerst de bloemen, dan in de herfst de bladeren en laat in de herfst over het volgende voorjaar de beukenootjes. Het gaat niet zomaar met die beuken.

Gisteravond hebben we de kinderkamer ingericht. Ik had op Blocket (de Zweedse Marktplaats) een meegroeibedje op de kop getikt. Ziet eruit als nieuw. De verkopende partij was ook van onze leeftijd en het betreffende bedje heeft bij hen ook dienst gedaan als logeerbedje. De matrashoes hadden ze gewassen. Kijk hier staat het in het kamertje. Ik heb er dapper een nieuw dekentje in gekocht maar volgens mij slaapt het kroost nog steeds zonder deken in een slaapzak met mouwen.





Nu heeft het speelgoed ook mooi een plek. We hebben ook nog twee kinderstoeltjes aangeschaft. Daarop zullen ze in het kamertje wel niet veel zitten maar die stoeltjes kun je gemakkelijk ook in de woonkamer neerzetten zodat ze dan elk een eigen plekje hebben, dacht beppe zo😂

Vandaag (donderdag) hadden we ook wel weer een programma. We hadden tijdens ons ontbijtje bedacht vandaag de bult snoeihout naast ons houthok op te gaan ruimen. Vorig jaar of wellicht wel het jaar daarvoor hadden we naast ons houthokje een tijdelijk depot voor het snoeihout gemaakt. Vanwege geen zin om naar Karlsborg te gaan met de aanhanger of snoeiwerk dat werd uitgevoerd aan het einde van de middag of begin van de avond zodat we niet meer naar de vuilstort konden omdat die om half vijf sluit, ik weet het niet meer wat de reden was. Ja en dan ligt het er en dan blijft het er heel gemakkelijk liggen. Want zin in opruimen heb je dan niet meer. Nu we in de tuin bezig zijn onder het motto 'dan gelijk nu maar alles goed' hebben we vandaag dit verjaarde snoeihout afgevoerd. Drie ritten naar Karlsborg (dat was zo'n beetje de hele middag).
Maar kijk, ogenstrelend! Wat heerlijk dat het nu weg is!!


Vanavond hebben we onze spa omgeving schoongemaakt. Gerrit heeft met de hogedrukborstel het hout afgeboend en ik heb de zaak met de hogedrukspuit schoongespoeld. Een heel werk dat altijd meer tijd kost dan je van tevoren denkt. Nu staat het te drogen. We hebben een emmer olie gekocht dus als het meezit komt het hout ook nog in de olie. 



en nu maar drogen

Terwijl Gerrit liep te borstelen heb ik de tuintjes schoon gezocht en de Sering een beetje bij-gesnoeid zodat we er nu weer goed langs kunnen lopen. Het was ook alweer bijna negen uur 's avonds toen we de laatste zaken hadden opgeruimd en naar binnen gingen voor de thee.

Het klinkt allemaal heel veel als ik het zo beschrijf maar we zijn gewoon lekker buiten bezig. We hebben steeds heerlijk weer met een zonnetje en een wolkje en goede temperaturen. Dan is buiten zijn geen straf.

Dit was het weer voor vandaag. Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van Gerrit en mij! Wordt vervolgd.....













 

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk allegearre Johanna! Wat skattich, dat berne-keamerke.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja he we fine it sels ek wol leuk wurden, in echt keamerke is it wurden.

    BeantwoordenVerwijderen