Ons huis in Dokkum en ons nieuwe huis in De Westereen.

In 1979 ben ik in Dokkum komen wonen. Ik had mijn opleiding aan de Pedagogische Academie afgerond en kreeg een aanstelling als onderwijzeres aan de destijds 'Abraham Kuijper' school. Ik kwam te wonen in de Rugebolstraat 12. Later is Gerrit de huisartsenopleiding gaan doen in Dokkum bij Hans Engel. Nog later bleek dat hij ook in Dokkum kon blijven werken. Dit betekende dat wij ons definitief in Dokkum konden settelen. Na veel wikken en wegen hebben we, jong als we waren, de grote beslissing genomen om een huis te laten bouwen in de Jantjes Zeepolder. We konden daar een perceel grond overkopen van Rein Postma. Bouwbedrijf Postma uit Hantum heeft het huis in 1984 voor ons gebouwd.
Ons huis is een aantal keren verbouwd. We hebben een sere aangebouwd op het zuiden, de keuken vergroot en een nieuwe keuken geplaatst, we hebben een kap op de garage laten bouwen om zo boven meer ruimte te krijgen;ons gezin bestond toen uit 4 groter wordende kinderen die ook aanhang meebrachten. En we hebben de badkamer gemoderniseerd.
Ons huis is voor ons altijd een veilige haven geweest, we waren blij met ons huis en hebben het goed onderhouden. We hebben meer dan 30 jaar met heel veel plezier in ons huis gewoond; twee van onze kinderen zijn er geboren.
Ons leven is aan het veranderen. De kinderen zijn de deur uit en bouwen aan hun eigen leven. Wij wonen al een aantal jaren samen in ons grote huis. Daarnaast hebben we in 2013 een groot huis in Zweden gekocht, waar we eerst de vakanties doorbrengen en waarin we later, wanneer we niet meer werken, voor langere tijd willen wonen. Twee grote huizen bezitten en goed onderhouden is iets wat we niet willen. We hebben daarom de beslissing genomen om ons huis in Dokkum te gaan verkopen. In februari 2016 toen ons huis 5 maanden in de verkoop stond is ons huis verkocht tijdens onze reis naar Nieuw-Zeeland.
Dat geeft dubbele gevoelens. Nu moeten we definitief afscheid nemen van een heel dierbaar stuk van ons leven en van een omgeving en mensen om ons heen die ons in al die jaren ook heel dierbaar zijn geworden. Daarnaast geeft deze verkoop ons de ruimte om onze toekomstplannen te realiseren. Ons leven kan een volgende fase ingaan en dat doen we stapje voor stapje.

Een nieuwe voortzetting in De Westereen.

Vandaag 4 juli begint het gewone leven weer. Vroeg opstaan en de dagelijkse routine weer oppakken. alhoewel dagelijkse routine... Die wordt vandaag onderbroken door de overdracht van ons nieuwe huis in De Westereen Om 9.45 uur hebben we de bezichtiging en om 10.30 uur de handtekening onder de koopakte bij de notaris in Veenwouden. Daarna kunnen we los. 
Er moeten nog een aantal dingen gebeuren aan het huis. Zo komt er waterleiding en een betonnen vloer in de bijkeuken, daar liggen nu stoeptegels in, en willen we de wand in de kamer een andere kleur geven. We vinden grijs niet zo passen bij de kleur van de vloertegels in de kamer. Natuurlijk wil ik het ook helemaal goed schoonmaken. Het proces van aanpassen en betrekken wil ik hier op de blog vastleggen omdat het een stukje persoonlijke geschiedenis is.

Omdat de keuken niet erg naar de zin is heb ik besloten hem te gaan schilderen om zo een nieuwe look te creëren. Ik heb daarvoor dezelfde kleur gekozen als die op de lange wand van de woonkamer.

Lange wand woonkamer
Paneel van de keuken in de nieuwe kleur.

Zitgedeelte woonkamer

Doorkijkje naar de achtertuin.


Trap overgeschilderd

Trap geschilderd
Keuken klaar

Hal

We hebben een vloertje gelegd in de bijkeuken. Onze garage en bijkeuken zijn van hout, de bijkeuken is geïsoleerd maar had een betonstenen vloer. Wij hebben er water en een afvoer aan laten leggen en hebben daarna een betonvloer laten storten. Deze moest een aantal weken uit drogen voordat we er vloertegels op konden leggen. Dit weekend zijn we daarmee aan de slag gegaan nadat we woensdag een keuze voor vloertegels hadden gemaakt. We hebben gekozen voor 30 x 30 cm tegels omdat de vloer ietsje onregelmatig is en we dit zo gemakkelijk op kunnen vangen met deze kleiner formaat tegels.


Bijkeuken leeggehaald

Het plakken van de eerste vloertegels.


De aansluiting naar de keuken.De laatste tegel uit het laatste pak is de laatste tegel op de vloer :)


Even een snelle hap van de Chinees na een dag hard werken.Onze vloer

En zo is de bijkeuken nu geworden.
De tuin en de badkamer hadden we al eerder aangepakt. Voor in de tuin hadden we een grasmat met taxusstruikjes vlak voor het raam. Die hebben we naar voren verpoot. Het graas gaat eruit en daarvoor in de plaats maken we twee bloembakken met een grindplateau.
Het gras wordt kort gemaaid.

bloembakken geplaatst en gevuld met Hortensia's wit en blauw.

Met een mooie boeddha in de tuin en de mooie decoratieve vazen.

 Vorige week was het weekend van de badkamer. We hebben ons huis gekocht met een zeer sobere badkamer. Een douche en een ingebouwd bad, nieuw omtegeld met antracietgrijze decoratieve tegels. Hierbij hebben we een antraciet grijs badmeubel uitgezocht dat we in het afgelopen weekend hebben geplaatst.
2 opmerkingen:

 1. Hallo Gerrit en Johanna, met veel plezier heb ik jullie belevenissen gelezen. Omdat onze mail aan jullie terugkwam reageer ik via deze blog, beetje raar misschien maar ik weet niet hoe ik jullie moet bereiken. Ons koor de Leeuwarder Cantorij bestaat dit jaar 50 jaar en daarom organiseren wij een reünie en een prachtig concert op 30 oktober. Mocht je geïnteresseerd zijn laat het mij dan weten: marjanfs@xs4all.nl dan stuur ik jullie verdere informatie. Alle goeds! Marjan Feddes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hej Marjan, wat leuk om op deze wijze een berichtje van je te ontvangen. Het kan kloppen dat je mail weer terugkwam. Met onze verhuizing kwam Gerrit zijn emailadres te vervallen. Maar idd zo kan het ook.
   Ik stuur je ven een mailtje terug.

   Verwijderen