maandag 8 juli 2019

Leonard Cohen in Forsvik.....

2012 Was Leonard Cohen in Amsterdam en wij waren er ook. Wij zijn niet bepaald van die concertgangers, de concerten van onze kinderen uitgezonderd. Het concert van Leonard Cohen daarvoor kwamen we graag naar Amsterdam en het heeft grote indruk op ons gemaakt. Cohen was toen al een oude man en zijn stem had al veel aan kracht ingeboet en was in een lager register beland echter... dit deed niets af aan de kracht van zijn vertolkingen. Zijn eenvoud en bescheidenheid was juist datgene dat hem zo groots maakte.
Wij luisteren graag naar zijn muziek!

Een paar weken geleden lazen wij in een krantje dat wij in de brievenbus kregen dat er in Forsvik een concert zou zijn met de naam: 'Leonard Cohen på svenska.' Dat wilden wij wel eens horen, dus maar snel kaartjes besteld bij het boekingskantoor.
Vanavond was het dan zover. We moesten snel vanavond want het concert begon al om 19.00 uur.
In Forsvik worden de concerten gegeven in de oude fabriekshal. Voorafgaande aan het concert kon je er een hapje en een drankje nuttigen binnen of buiten. Dat wisten wij niet maar ons hapje thuis smaakte ons gelukkig ook prima.
Precies om 19.00 uur ging het concert van start. Wij kwamen te zitten naast Nederlanders die met hun boot in Karlsborg lagen. 
 Hier zie je de Zweedse Leonard Cohen in actie. Het was een mooi concert met goede muziekanten. De teksten waren prachtig vertaald naar het Zweeds.
Bij mij heeft het concert vooral de herinneringen van 2012 weer levendig gemaakt. Ik heb de rest van de avond thuis naar stukken uit dat concert zitten luisteren. Fenomenaal mooi!

Janerik Lundqvist met zijn muziekanten....
Zo beleefden we zomaar een bijzondere avond.

Wordt vervolgd.....

Alexandra leaving.... met introductie door L.C. Muziek die maakt dat je gaat luisteren met je hart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten