zaterdag 13 juli 2019

Het voelt als zondagavond.....

Meestal ben ik zelf de fotograaf maar deze keer zijn zonder uitzondering alle foto's afkomstig van Suzanne haar nieuwe Samsung telefoon. Eentje met een dubbele camera, het kan niet luxer. Daar kan mijn oude Iphone 6S niet tegenop, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Maar vandaag dus een gastfotograaf.
Vandaag is het zaterdag maar ik denk steeds maar dat het zondag is. Dat komt waarschijnlijk omdat we gisteravond nog een gezellig borreluurtje hadden in onze huiskamer. Zelfs Chang had een half borreltje op en ze moest er al heel erg van gapen :-) Ja dat voelt dan als een zaterdagavond maar goed, dat is even wat prietpraat!
 Vanochtend had Gerrit eerst weer een volledig verzorgd ontbijtje gemaakt. Dat is zijn specialiteit. Verse broodjes, jus d'orange, gekookte en gebakken eitjes, zelf een hondenei (dat is een ei voor de honden, ze zijn er gek op). Tijdens het ontbijt werd het weer veel beter en brak de zon wat door. Daarom besloten we met zijn allen de wandeling in Utnäset weer te gaan lopen. Wij wilden dat best nog eens doen en de anderen waren wel nieuwsgierig hoe het daar zou zijn.

 Zelf ben ik er geen liefhebber van maar deze wandeling kenmerkte zich o.a. door het zien van een aantal slangen. Fredrik is wel de beste slangenspeurder, die zag ze steeds. Ik hoorde ook wel dat hij na het zien van de slangen tijdens het lopen ook harder op de grond stampte. Ik heb het hem niet gevraagd maar dacht dat dit was om de slangen te verjagen op het wandelpad.
De eerste slang koos het ruime sop, waardoor wij goed zijn lengte konden zien. Meer dan een meter lang maar niet dik.
 En je ziet goed dat hij tijdens het zwemmen zijn kop boven het water uitsteekt. Dat ziet er grappig uit voor zover er aan een slang iets grappigs is waar te nemen.

De tweede slang heb ik zelf niet gezien.
De rest van de dag verliep niet spectaculair, boodschapjes gehaald voor het warm eten, Ovenschotel gemaakt, terwijl Gerrit de potplanten in de groentetuin heeft gezet zodat ze dagelijks even worden gesproeid  en zo onze periode van afwezigheid kunnen overleven.
Vanavond hebben we ons vakantiebewateringsysteem voor mijn kamerplanten weer geïnstalleerd. Dat is altijd nog wel even een klusje.
We zijn er nu klaar voor en hebben wel weer zin in een reisje.
Inmiddels heb ik het oplaadsnoertje van mijn camera ook weer in mijn bezit dus wie weet wat voor mooie foto's ik kan maken voor mijn blog.

Wordt vervolgd......



Geen opmerkingen:

Een reactie posten