woensdag 5 juni 2019

Een koele bezigheid op een warme dag.....

Ik vind het vandaag even lastig te bedenken waarmee ik deze blogpost zal beginnen. Ik denk maar met het volgende:

The British Academy Postdoctoral Fellowship
The British Academy Postdoctoral Fellowships is a three year award made to an annual cohort of outstanding early career researchers in the humanities or social sciences
Onze dochter Greetje werkt nu drie jaar in Oxford als onderzoeker. Voor haar onderzoek naar 'digital transformation & the future of work in the digital economy' heeft zij heel veel data verzameld meer dan zij in de periode van haar aanstelling kan uitwerken. Zij heeft daarom meegedongen naar een Britisch Academy Fellowship dat een mogelijkheid biedt een periode van 3 jaar voort te werken als researcher aan bijzondere onderzoeksprojecten die er toe doen in een samenleving zoals die zich aan het ontwikkelen is. Dat meedingen is een soort van competitie waarbij er steeds mededingers afvallen. Een spannend gebeuren dus. Vlak voordat wij op reis gingen voor onze vakantie kreeg zij na een lange periode van afwachten het verlossende bericht, dat haar onderzoek is geselecteerd voor een fellowship aan de Britisch Academy.
Wij zijn er een beetje beduusd van en vinden het natuurlijk een geweldige prestatie!
We konden maar amper even het goede nieuws met elkaar delen want wij zaten midden in de voorbereidingen en zij zat midden in het vieren van haar succes. Dat is overigens geen probleem want er komen wel weer tijden dat we even de tijd kunnen nemen om dingen met elkaar te delen.
En dan nu maar weer met beide benen op de grond!
We staan nog steeds op de camping bij Hällekis. Vandaag belandden we eigenlijk per toeval in een leuke maar niet ingeplande activiteit die je zou kunnen omschrijven als een koele bezigheid op een warme dag.
Het werd namelijk vandaag 29 graden warm, wie had dat gedacht? Wij niet toen we vertrokken want toen waren de berichten maar matig.
Het plan was vandaag richting Lidköping te rijden om daar twee dingen te doen. Als eerste zouden we een beetje sightseeing gaan doen op het schiereiland ten noordwesten van Lidköping. Daar zijn we al een aantal keren geweest bij Läcko slott maar nu wilden we het schiereiland aan de westkant wat meer verkennen. De omgeving hier is prachtig en je zou hem als 'lommerrijk' kunnen omschrijven.
We volgden zo'n beetje een Magrietachtige route die ons langs wegen voerde waarop stond 'här slutar allmansvägen'. Meestal keren we dan om maar nu reden we door omdat het zo leek te zijn dat verderop de allmansväg weer in beeld kwam. Zo belandden we per toeval bij een natuurgebied genaamd:' Hindens rev'. Wij zijn er gaan lopen!
 Hindens rev is een soort van rif die kilometers ver het Vänern meer inloopt. Het gebied is zeer vogelrijk en je kunt het beschrijven als een lang wandelpad omgeven door bomen waarbij je de gehele wandeling lang het meer hoort klotsen. De bomen geven flinke schaduw en dat was vandaag heel erg lekker omdat het een warme en benauwde dag was. Het was dus beslist geen verkeerde plek om te vertoeven. Voordat we aan de wandeling begonnen hebben we ons eerst maar eens geïnformeerd over het bijzondere van deze locatie.
Het rif heeft zich hier gevormd in de ijstijd, het is een randmorene van een gletsjer die gesmolten is in het einde van de laatste ijstijd.  Die morene loopt als een smal uitsteeksel het Vänern meer in met een lengte van ongeveer 4 km.
 Aan het einde van het rif heb je een prachtig uitzicht over het meer en in een zo lekkere met water omgeven omgeving was het heerlijk toeven. Hieronder een paar foto's als impressie van dit gebied.



Zo waren we zomaar een kleine 10 km aan de wandel vandaag en het was een schitterende beleving. Ons uitje naar Lidköping is er bij in geschoten misschien iets voor de dag van morgen maar dan is het National Dag en we weten niet of de winkels in het centrum dan wel geopend zijn. Maar we zullen het zien. 
Als afsluiting van deze blogpost nog even een kort filmpje opgenomen op het eindpunt van het rif. 
Wat nog leuk is te vertellen over het rif is dat het rif in Västra Götaland het meer induikt en aan de andere kant in Dalsland het rif weer verder gaat. In Västra Götaland heet het 'Hindens rev' en in Dalsland heet het 'Hjortens udde.'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten