zaterdag 4 mei 2019

Hij staat er weer...de witte met een rode streep......



Eerst maar weer even een korte reflectie op het weer, altijd het gesprek van de dag tenslotte. Het is hier nog steeds steenkoud maar vandaag geen sneeuw al was dat wel voorspeld. Ook zou het gaan regenen maar naarmate de dag vordert hebben we steeds meer zon. Dat is wat mij verbaast, als je het weerbericht leest is de inhoud ervan vaak niet wat je in de realiteit tegenkomt. Blijkbaar is dat voorspellen hier een lastige bezigheid met al die grote meren om ons heen.
Daar staat ie weer in de zomerstalling...
Vandaag hebben wij onze caravan uit de winterberging gehaald. Dat gaat altijd vrij gemakkelijk en zonder poespas. Ik mail de beheerder eventjes wanneer we kunnen komen, ik krijg per kerende mail een bericht terug met min of meer een voorstel, ik maak het concreet en hij is er of komt eraan wanneer wij er zijn. Hij laat ons mooi onze gang gaan en daar houden we van en na het aanhaken van de caravan zeggen we even dat we graag terugkomen voor het volgende winterseizoen en dan zegt hij dat dit prima is. Vandaag hebben we ook gevraagd of hij nog plaats heeft voor onze boot en warempel, er had net iemand opgezegd, dus een boot met de afmetingen van die van ons kon er nog bij. Half september moet hij dan worden gestald, dan is er nog plaats om te wenden in de opslagloods. Hebben we dat ook fijn weer geregeld. Nu de boot nog! Die komt als alles goed gaat de 15e mei. Hij ligt transportklaar in de loods van Rob Meijer bij jachthaven Lunegat, waar we met heel veel genoegen hebben gelegen. 
Eigenlijk kun je zeggen dat het nu wat vol wordt bij ons op de oprit, daar staan nu een auto, een aanhanger, een boottrailer en een caravan. Onze vroegere buurman Willem had twee opritten..... die kant gaan wij ook al op als het zo doorgaat. Maar ik ben blij dat de Sinnestriel (de naam van onze boot) nu in de winter onderdak is. Voor de zekerheid hebben we nog even de doorgang van de loods opgemeten met de beheerder, die is 2.70 meter, dus dat moet goedkomen. Onze boot is 2.50 breed en we kunnen de zijzwaarden er nog afhalen, waardoor de boot een stuk smaller wordt.

Vorig jaar gingen we op 5 mei al met vakantie met de caravan. Dat moest toen een beetje vroeg omdat we eind mei alweer naar NL moesten voor Greetje haar promotie. Nu ik de caravan zo naast huis zie staan heb ik alweer zin om erop uit te trekken!! Eerst moet het weer een beetje warmer worden.

De rest van de dag hebben we besteed aan het klaar maken van de groentetuin. Gisteren hadden we al het onkruid gewied en de boel aangeveegd, vandaag alle bakken doorgespit en nieuwe grond opgebracht. Bij de plaatselijke ICA hadden we daartoe 16 zakken aarde gekocht en die zijn allemaal opgegaan. We hebben ook alvast de bonen ingezaaid. De rest van de groente is nog aan het uitgroeien in de bakken, die we nu het zo koud is met af en toe zelfs weer nachtvorst in de eetkamer op de tafel hebben gezet, lekker in het middagzonnetje kan de boel nu maar groeien in de warmte van de kamer.





In het nieuws in Sverige:



Een zweefvliegtuig botste tegen een auto, zelfs twee, in de Buurt van Borås. Borås ligt in onze provincie dat is ook de reden dat ik dit artikel uit de SVT nyheter heb gekozen. Er is nog een andere reden en dat is dat er diverse familieleden zijn die het zweefvliegen beoefenen waardoor zo'n bericht mijn aandacht trekt.



Het ongeval vond om ongeveer half twee vanmiddag plaats, het is niet bekend of er zich ook persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. Het zweefvliegtuig vloog te laag en raakte de auto's aan de bovenkant waarna het vliegtuig in de greppel belandde. De weg was enige tijd afgesloten voor het reddingswerk. De politie heeft aangegeven dat de piloot in het zweefvliegtuig geen lucht meer onder de vleugels kon krijgen de thermiek was op denk ik dan en daardoor een noodlanding moest maken. Half drie was de weg weer vrij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten