donderdag 30 mei 2019

....en met een lekker kopje koffie erbij kan de avond niet meer stuk....



Geen nieuwe post over de boot deze keer. Die ligt in de haven en we kunnen ervan genieten als het mooi weer is. Dat is het vandaag niet!! Het is koud en het regent en het waait erg hard. 
Het is een dag voor binnenactiviteiten. De poets hebben Gerrit en ik gisteren al gedaan, het hele huis is weer spick and span. 
Gisteravond en vandaag ben ik me weer eens wat meer gaan verdiepen in voeding. Ons voedingspatroon heeft de neiging zich te reduceren tot gerechten die gemakkelijk in het hoofd zijn blijven hangen en die goed smaken. Ik heb het dan over Low Carb High Fat. Gerrit en ik vonden het tijd worden voor wat meer variatie en dat vraagt om verdieping.
Eerst even een korte introductie over LCHF goede inzichtelijke informatie

https://www.youtube.com/watch?v=LN3pYh4rTH0


Ik heb het boek aangeschaft getiteld: Keto living day by day van Kristie Sullivan met een voorwoord van Andreas Eeinfeldt. 12 dollar nog wat wanneer je het op Kindle leest. Ik heb een gratis app geïnstalleerd en kan het boek nu lezen op mijn computer.

Afbeeldingsresultaat voor keto living day by day
Het leuke is dat Kristie Sullivan op youtube heel veel filmpjes heeft geplaatst waarin ze in haar keuken de in het boek beschreven recepten maakt. Je kunt dan zien hoe zij het doet.
Hier een linkje: 

Wat ik ook heel leuk vond is een youtube kanaal waarbij rond een thema bijvoorbeeld brood of kanelbullar of brownies verschillende recepten worden uitgeprobeerd die op internet te vinden zijn waarna er een best smakend recept wordt uitgekozen. Hier de link:

Zo zit ik met dit slechte weer, opnieuw inspiratie op te doen om op zo'n manier te eten zodat wat ik eet smaakvol is, ik niet de hele dag met een hongergevoel rondloop en wel een gezond gewicht kan blijven behouden.
Afbeeldingsresultaat voor LCHF cinnamon rolls Lisa recept

Die kaneelbroodjes die lachten mij wel toe zodat ik heb geprobeerd ze zelf ook te maken. De basis is Mozzarella kaas, ja werkelijk, met kokosmeel. Mijn deeg wilde echter niet rollen. Ik heb het daarom maar dubbel gevouwen. Mijn broodjes smaken heerlijk maar zien er nog niet echt fantastisch uit. Ik denk dat mijn eieren te groot waren waardoor het deeg iets te zacht werd. Dit zijn mijn kaneelbroodjes geworden. De topping is van roomkaas met ietsje boter en een suikervervanger.: 
Het is wel een heel verschil met de mooie broodjes van de foto hierboven maar mijn broodjes smaken heerlijk. Met een lekker kopje koffie erbij kan de avond niet meer stuk!

In het nieuws in Sverige


Ekonomi

Tågresandet ökar – flygandet minskar

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Tågresandet ökar och flygandet minskar i Sverige. Men klimatdebatten är endast en del av förklaringen till svenskarnas ändrade resvanor, menar statliga flygplatsägaren Swedavia. Och bilen är fortfarande det vanligaste färdmedlet på semestern i Sverige.



Uit de Dagens Nyheter van vandaag.  
'Aantal treinreizigers neemt toe, aantal vliegreizigers neemt af.

Sinds vorig jaar reizen er meer mensen met de trein en minder met het vliegtuig. Het reizen met de trein stijgt met meer dan 8 % in het eerste kwartaal van dit jaar. Oorzaak is niet alleen het klimaat debat. De afremmende economie, de zwakke kroon en de vliegtax speelt hierin ook een rol. 
Voor vakantiereizen wordt nog altijd het meest gebruik gemaakt van de auto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten