maandag 1 april 2019

Saab airport ...en de violen sieren de oprit weer.....


 Vanochtend waren we al redelijk vroeg uit de veren. Vandaag is het namelijk de dag dat Greetje weer vertrekt. Ze vliegt eerst over Amsterdam naar Lion, waar ze een presentatie moet geven en daarna richting Nepal. Wij brachten haar naar Linköping. Het was prachtig weer, eigenlijk hebben we de hele anderhalve week dat ze hier was mooi weer gehad. Dat is wat anders dan het vochtige Oxford in Brexittijd.
 Op het vliegveld hebben we nog een laatste kopje koffie met elkaar gedronken, daarna verdween Greetje in de controle en zijn wij voor een koppelstukje naar de Biltema gereden waarna we weer huiswaarts zijn gekeerd. Een prachtig tochtje om te rijden maar toch ook wel wat met een leeg gevoel. Het is altijd weer even wennen wanneer de kinderen weer vertrekken!
 Thuis hebben we de draad weer opgepakt. Gerrit is verder gegaan met het snoeien en ik heb eerst de gekochte violen in potten gezet en op de palen langs de oprit van ons huis geplaatst en daarna heb ik het zaaigoed voor de groentetuin in bakken gedaan. Zo kan het eerst in de warmte van de altan ontkiemen waarna we het uitplanten in de groentetuin.
 Het was weer lekker warm op de altan, ik stond er in mijn hemdje te werken, het was er 25 graden     echt heerlijk en dat terwijl het er vannacht nog - 5 graden was. Grote temperatuurverschillen dus.
En daar staan mijn violen dan. Ze moeten nog wat op gang komen maar met dit weer zal dat wel lukken.

 Gerrit aan de snoei...de voortuin is nu klaar en staat er weer netjes bij.
 En hier mijn bakken met zaaigoed. Ik heb dit jaar gekozen voor bloemkool, savooiekool, courgette groen en geel, tomaatjes en ik heb vier bakjes met siererwtjes die ik weer langs de rand van de tuin wil laten groeien. Verder staan er nog aardbeien in de groentetuin en gaan we ook boontjes laten groeien maar die zaaien we in de volle grond.
 In ons dorp hebben we één boer en die was vandaag zijn mest aan het injecteren, Het land begint een klein beetje groen te kleuren. Wat is dit toch een heerlijke tijd.


Wordt vervolgd....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten